banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin; Pamuğu ihraç edeceğiz

Ziyarette Şanlıurfa pamuğunda yaşanan kirliliğin önlenmesine yönelik çalışmalar görüşülürken bu yönde atılacak adımların çiftçiye kadar indirilmesi üzerinde duruldu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Pamuk kirliliğinin önlenmesiyle ilgili yaptıkları çalışmalarda özellikle naylon balyaların satıldığı bir iki yer tespit ettiklerini ve bu yerlere gerekli uyarıyı ve cezai işlemi uyguladıklarını dile getirdi. Pamuk kirliliğinin önlenmesiyle ilgili özellikle yörede kristal çuval denilen çuvallara pamuk doldurulmasını da engellemek için ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını belirten Ökten; “bu güne kadar 855 toplama işçisine ulaştık. Bu işçilerimizin dışında da tüm organize sanayi bölgesi ile Akçakale yolunda tüm çırçırcıları dolaştık ve hepsine gerekli uyarılarda bulunduk” dedi.

ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin de yaptığı açıklamada; “Sayın Valimizin direktifiyle oluşturulan komisyon üzerinden arkadaşlarımız organize sanayi bölgesindeki müteşebbislerimizi denetlediler. Sayın valimizin yardımlarıyla bütün çırçılarımızı temizleyip marka olacak şekilde pamuğumuzu dünyaya göndermek istiyoruz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Ali Çiçek ise; Vali Celalettin Güvenç’in konuya gösterdiği ilgiden dolayı kendisine teşekkür ederek; “naylon ipliğin ne kadar zararlı olduğunu bazı çiftçilerimiz bilmiyor ama iplikçi bunu gayet iyi biliyor, çırçırcı da iyi biliyor. Buna biraz daha gayret gösterip naylonu pamuktan uzak tuttukları zaman daha iyi olacaktır” dedi ve bu konuya herkesin biraz duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise; bir yılı aşkın bir süredir bu konuyu çiftçilere ve sektörün tüm temsilcilerine anlattıklarını belirterek altın değerindeki pamuğu naylon iplerden kurtarıp daha değerli bir hale getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Vali Güvenç, civar illerdeki iplikçilerin kendisini arayarak çırçıra bu çuvallarla pamuk girmemesini dile getirdiklerini, bu yüzden de kendilerinin buna yönelik mücadele başlattıklarını belirtti.

“Borsa, sektör temsilcileri, tarım müdürlüğü ve çiftçilerimizle birlikte bunu yüzde 10’lara kadar indirdik ama yeterli değil. Bir kere daha çağrıda bulunuyorum. Çırçır fabrikalarımıza, çiftçilerimize, iplikçilerimize ne olur altınımızı demire çevirmeyin. Pamuğumuzu bu naylon iplikten oluşan çuvallara, haralarla kristal çuvallara koymayın” diyen Vali Güvenç; balyalardan çıkan naylon yüzünden Urfa pamuğunun fiyatının Ödemiş pamuğuna göre aşağı düştüğünü belirtti.

Vali Güvenç, yapılan görüşmede konuyla ilgili bir değerlendirme yaptıklarını belirterek bu mücadelenin devam edeceğini dile getirdi. Bu sorunları çözmeye yönelik çalışan herkese teşekkür eden Güvenç, denetim elemanlarına ve yetkililere başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.