banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Suruç Tünelinin ucu 2013 başında görülecek

DSİ Genel Müdürlüğü. “12.12.2012” tarihindetamamlanması hedeflenen Suruç Tüneli için yeni bitiş  zamanı belirledi. 

Dünyanın 5. Büyük taneli olacak 17 bin 185 metrelik tünelde 10 bin metre sınırının aşıldı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 63 olan Tünelin 2013 yılı başlarında tamamlanacağı belirtildi. 

Proje kapsamında Suruç Tüneli’nin yanı sıra Suruç Ovası Pompaj Sulaması Ana İletim Kanalı 1. Kısım, Taşbasan Depolaması, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanalı, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sol Sahil Ana Kanalı ile Taşbasan Sol Sahil Sulaması 1 ve 2. Kısım ile Taşbasan Sağ Sahil Sulaması Şebekesi yer alıyor.

950 bin dekar tarım alanı suya kavuşacak


Projeler tamamen bittiğinde 950 bin dekar tarım arazisi basınçlı olarak yağmurlama ve damla sistemiyle sulanacak. Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü projenin toplam maliyetini 1,5 milyar lira olarak hesapladı. Dsİ Genel Müdürlüğüne göre proje ekonomiye yılda 270 milyon lira katkı sağlayacak. 

Atatürk Barajı’ndan Suruç Ovası’na saniyede 90 m3 su aktaracak olan Suruç Tünelinin ülkemizdeki birçok nehirden daha büyük debiye sahip olacağı belirtiliyor. 
Toplam  24 277 metre olan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanalının bu yıl Aralık ayında bitirilmesi öngörülüyor.

Hizmet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.