banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

SGK prim borcu olana kötü haber
Prim borcu bulunan esnaf ve işverenlerin bankalardaki paralarının ardından hazine bonosu, devlet tahvili ve hisse senedi gibi menkul kıymetlerine de elektronik haciz (e-haciz) uygulaması başlatılacak.
Habertürk'ün haberine göre SGK yaptığı denetimler sonucu 20082011 döneminde 964 bin işçinin sigortasız çalıştırıldığını tespit etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başarılı sonuç aldığı e-haciz uygulamasının kapsamını genişletme yoluna gidecek.
Prim borcu bulunanların bankalardaki paraları için e-haciz uygulayan SGK, şimdi de yatırım hesaplarına haciz uygulayacak. Prim borcu olup da bankalardaki yatırım hesaplarında hazine bonosu, devlet tahvili, hisse senedi gibi menkul değeri bulunan esnaf ve işverenlere de e-haciz uygulaması başlatılacak. Bu amaçla, SGK bankalarla yeniden tek tek protokol imzalayacak. Uygulamanın 2012 yılı içinde başlatılması öngörülüyor.
964 BİN KAÇAK İŞÇİ
SGK tarafından kayıtdışı istihdamla mücadele konusunda 2008 yılında başlatılan çalışmalarda fiili denetimler ile bankalar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerçekleştirilen veri paylaşımı sonucunda 2008 - 2011 döneminde toplam 963 bin 841 işçinin sigortasız olarak çalıştırıldığı tespit edilirken, 50 bin 786 işyerinin de herhangi bir kaydının olmadığı belirlendi.
SGK, kayıtdışı işçi çalıştırma konusunda her zamanki çalışmalarının yanı sıra bu kez sosyal yardım alıp da çalışmaya devam edenler üzerinde yoğunlaşacak. Bu amaçla, farklı kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen sosyal yardım programlarından yararlanan çalışabilir durumdaki kişilerin herhangi bir işte çalışıp çalışmadığına ilişkin denetimler yapılacak.
HABERTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.