banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa'da yeşil kart sayısı düşüyor

TÜRKİYE’DE sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak için yeşil kart alanların sayısı 10 milyonu aştı. Geçmiş dönemlerde en fazla yeşil karta sahip olan illerin başında gelen Şanlıurfa’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başlatmış olduğu Genel Sağlık Sigortası Gelir testi uygulamasının ardından 735 bin olan yeşil kartlı sayısı, 340 bine gerileyerek rekor bir düşüş yaşadı.

 

BİLGİLERİ TEK TEK İNCELENİYOR

 

Şanlıurfa Yeşil kart birimi yetkilileri yaptığı açıklamada, gelir testi uygulaması yapıldıktan sonra yeni bir sisteme geçildiği ve yeşil kartı olan kişilerin bilgilerinin tek tek incelendiği, maddi durumu iyi olup da yeşil kartlı olan kişilerin kartlarının iptal edildiği belirtti.

 

Yetkililer, geçmiş dönemlerde 1 milyon 700 bin nüfusu olan Şanlıurfa’da 735 bin kişinin yeşil kartlı olduğunu ifade ederek, “Geçmişte kullanılan sitem ile şimdi kullanılan sistem arasında çok fark var. Bakanlığın uygulamaya koyduğu Genel Sağlık Sigortası Gelir testi uygulaması ile artık herkese yeşil kart verilmiyor. Çünkü uygulamada, yeşil kart için başvuru yapan kişinin TC kimlik numarasını sisteme okuttuğumuz anda, kendisi, eşi ve 18 yaşından büyük olan çocuklarının üzerinde mal varlığı var mı yok mu sistemden takip edebiliyoruz. Yeni uygulama ile 735 bin olan sayı 340 bine düştü” diye konuştu.

 

10 DAKİKADA YEŞİLKART ÇIKARILIYOR

 

Yeni uygulanan sistemle eskiden yeşil kartta ortaya çıkan uzun kuyrukların sona erdiğini belirten yetkililer, “Daha önce vatandaşların yeşil kart almak için aylarca uğraşıyordu. Her gün yeşil kart bürosuna gelip başvurusunu soruyordu. Yeni sistem ile birlikte vatandaş sadece bir kez büroya gelip 10 dakika içerisinde tüm işlemlerinin yapabiliyor.  Yeni sistemde kişinin TC kimlik numarasıyla tüm bilgilerine 3-5 saniye içinde ulaşabiliyoruz. Bu sistem hem vatandaşa kolaylık sağlıyor hem de işlemlerin hızlı ilerlemesini sağlıyor. Bu sayede artık kurumda kalabalık ve uzun kuyruklar oluşmuyor” ifadelerini kullandı.

 

Yetkililer, Maddi dutumu iyi olmayan yeşil kartlıların özel hastaneden faydalanmak için prim ödemek istedikleri ve bunun da devlete fazladan gelir sağladığı sözlerine ekledi.

Salih Demir / Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.