banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Şanlıurfa'da oto piyasası canlandı

Şanlıurfa’da vatandaşlar kış aylarında iş bulamadıklarından bütün alışverişlerini ve ticaretini borç para alarak yapıyor. Kış aylarının borcu altına giren vatandaşlar yaz aylarında arabalarını satmak zorunda kalıyor.

Şanlıurfa’da oto galericilerin önünde satılık arabaların çok olması dikkat çekerken, arabaların büyük bir kısmının borç yüzünden satıldığı belirtildi. Ağustos ayının yaklaşması üzerine bir çok vatandaşın borç yüzünden tedirgin olduğu söylenirken, bazı vatandaşların borçlarını kapatmak için arabasını oto galericilere bıraktığı gözlendi. Vatandaşların kış aylarında aldıkları paraları Ağustos ayına kadar borç aldıklarını ve Ağustosta aldıkları borçları geri ödemek için arabalarını sattığı belirtildi. Görünen araba kalabalığının biraz da vatandaşların işe gitmesine bağlayan bir oto galerici “ Borç yüzünden arabasını satan vatandaşlar çoğunlukta. Kış aylarında iş olmadığı için vatandaşlar borç altına giriyor. Ve aldıkları borçları genellikle Ağustos ayına erteliyorlar, şimdi de borç vakti yaklaştığı için arabalarını satışa çıkarıyorlar. Bunun yanında yaz olması münasebetiyle şehir dışına çalışmaya giden çok vatandaş oluyor. İşe gidecekleri için arabanın burada kalmasını istemiyor, bunun sonucunda da arabalarını satıyorlar. Araba fiyatları bu zamanlarda oldukça düşer, çünkü arabasını buraya satmaya getiren vatandaşlar ya borç yüzünden ya da işe gideceği için sattığından erken satılmasını istiyor. Durum böyle olunca da arabanın fiyatı ucuz olmak zorunda ve sattığımız bütün arabaları normal fiyatın çok altında sattık” şeklinde konuştu.

Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.