banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Şanlıurfa'da konut fiyatları el yakıyor

Şanlıurfa Merkezde kiralık daire bulmanın zor ve imkânsız olduğunu söyleyen emlakçiler, bulunan dairelerin en az 700 TL'den başlayan sobalı daireler olduğunu söyledi. Doğalgazlı daire kiralarının ise 900 TL'den aşağı olmadığını söyleyen emlakçilerin daire fiyatlarında Urfa'nın İstanbul'u geçtiğini belirtti.
Emlakçı Ahmet Kolsuz, "Urfa'da ev fiyatlarının bu kadar pahalı olmasının sebebi, yeterince konut yapılmamasıdır. Daire fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının sebebi arsa fiyatlarının yüksek oluşu ve belediyelerin yeteri kadar geniş bir alan açmamasından kaynaklandığını söyledi. Urfa'yı dar bir alana sıkıştırdıklarını belirten Kolsuz, "Şuan da Urfa'da imar gelişimi sadece Karaköprü'de var. Karaköprü'de ki arsaları da arsa sahipleri pahalıya verdiklerinden ev fiyatları da yüksek oluyor" dedi.
Ev alacak olan kişilere tavsiyelerde bulunan Kolsuz,  şehir merkezinden ve gözden uzak olan bir yerlerde ev almalarını istedi. Kolsuz, Urfa halkı olaraktan bizim kendi görüşümüz isteriz ki işyerimiz altta olsun evimizde onun üstünde hâlbuki İstanbul'a ve diğer büyükşehirlere baktığımızda oradaki insanlar iş yerlerine varmak için her gün 30-40 km yol kat ediyorlar. Yani biraz uzağı seçerlerse alacakları ev daha uygun olur.
Emlakçı Servet Eren ise, Suriyelilerin gelmeleriyle birlikte kiralar arttı. 400-500 TL kirası olan daireler 700-800 TL'ye çıktı. Suriyelilerin gelmesi ve kentsel dönüşüm bu fiyatları artırdı. Ben, Urfa'da ki bu satılık ve kiralık dairelerin faiz fiyatının yüksek olmasından belediye ve müteahhitleri suçlu buluyorum. Daire Urfa'da önüne geçilmez bir yol oldu. Şehir merkezinde 900 liradan aşağıya doğalgazlı kiralık ev yok. Sobalı evler 600-700 TL.'' dedi.
Kendisinin emlakçi olmasına rağmen kirada bulunması ve kiralık daireyi kendisine dahi şehir merkezinde istediği fiyata bulamayan Servet, ''Ben kendim emlakçiyim 500 TL'ye kirada oturuyorum. Şehir merkezinde ev bulamadım Karaköprü'ye gittim. Bazı evlerde hiç oturulmaz, oturumu çok zor, rutubet ve nemden geçilmiyor. Ev sahibi gelip 600 TL fiyat çekiyor.
Adamın dairesinin hakkı 500 TL ise bize geliyor daireyi Suriyelilere verin diyor. 800-900 TL'ye evini özellikle Suriyelilere verin diyorlar. 200-300 TL fazla olsun da Suriyelilerin olsun diye düşünüyorlar. Son zamanlarda 1000 dolar depozito almalar da moda oldu.
Şuan 400'e ev bulamazsın şehir merkezinde,500 e çok zor 650 den başlıyor kiralar o evlerde sobalı olanlar. Ben emlakçiyim kardeşime 450 TL'ye ev bulamıyorum olan evlerde 700 TL'den başlıyor. Kiralar 2 milyar, 2 buçuk milyar, daireler 800-900 Milyar, 1 Trilyon 1,5 trilyonu bulan bir memleketteyiz.
Şanlıurfa da ev kiralarının 500-2.500 TL arasında değiştiğini ve satılık dairelerin ise 110 bin ve 1 milyon 150 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Şeyhmus Aydoğdu / Gap Gündemi

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaKonut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.