banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'da endişeli bekleyiş başladı

İç karışıklığın devam ettiği komşu ülke Suriye’de olaylar durmazken, özellikle inşaat ve sanayi sektöründe endişeli bekleyiş başladı. Suriye’deki olaylardan en fazla kendilerinin etkilendiğini, birçok firmanın iflasın eşiğine geldiğini belirterek, İş adamı Mehmet Karadağ "Urfa’da şuan için hissedilir bir kriz var" dedi.

Suriye’deki iç savaş ve iki ülke arasındaki krizinden etkilenen büyük firmaların iflasın eşiğine geldiğini kaydeden Karadağ şunları anlattı:

"Sanayici, nakliyeci, ithalat, ihracatçılar, turizm firmaları ile tarım sektörü çok ciddi anlamda etkilendi. Esnaf, tüccar ve işadamları ekonomik anlamda etkilendi.Özellikle inşaat sektöründe yaz mevsimi ve Ramazan ayı derken şimdi ise Suriye olayları ekonomiyi etkiledi. Bankalara kredi borcu olan firmalar zor durumda. Devlet bunu görmeli, buna göre acil tedbirler almalı."dedi

Karadağ,Suriye’deki olayların  Şanlıurfa ekonomisine çok olumsuz yansımaları olduğunu söyledi.

 

‘Tüm sınır illeri etkilendi’

Şanlıurfa Tüm emlakçılar odası başkanı Gökhan Gökmen ise , Türkiye ile Suriye arasındaki siyasi ilişkilerin hızla bozulmasının, sınır illerinde ve özellikle Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve  Hatay’da ekonomik ve sosyal kayıplara yol açtığına dikkat çekti. Gökmen, yaşananları şöyle özetledi:

"Ekonomik canlılık büyük darbe alırken, sorunun sürmesi beklentileri de olumsuz etkiledi. Suriye’nin son yıllarda, dış ticaretinde önemli kalem oluşturan ürünleri, yaklaşık 800 kilometrelik sınır komşuluğu bulunan Türkiye’den karşılamasıyla, özellikle bu ülkeyle sınır komşuluğu bulunan Şanlıurfa,Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kilis ve Mardin kent ekonomilerinde yaşanan ciddi hareketlilik, şu sıralarda tamamen durdu’dedi. Şanlıurfa’da vatandaşların kiralık ev bulmaktan zorlandığını ifade eden  Emlakçılar odası  Başkanı Gökhan Gökmen’  Kent merkezinde  ev satışlarında durgunluk var,ancak yapılan son atamalarla özellikle Öğretmenlerin ve memurların kiralık ev bulmaktan zorlandıklarını görmekteyiz, Belediyelerimizin bu soruna el atmalarını ve acilen yeni imar alanlarında alt yapı sorununu gidermelerini beklemekteyiz’dedi.

İbrahim Şeker / urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.