banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa’da Dolunun Vurduğu Yerler Afet Bölgesi İlan Edilsin

Şanlıurfa’da Çiftçilerin artık ayakta duracak halinin kalmadığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, doğlu yağışının vurduğu bölgelerde oluşan büyük hasar nedeniyle hükümet tarafından acilen bu bölgelerde hasar tespit çalışması yapılarak afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa’daki çiftçilerin Mayıs ayının ilk günlerinde yine bu şekilde bir dolu yağışıyla karşılaştıklarını belirten Milletvekili Aydınlık, ‘tarım sigortası olsun ya da olmasın çiftçimize destek verilmelidir, kamu bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları faizsiz ertelenmelidir.’ Yeniden tarım yapabilecek noktaya gelmeleri için her türlü destek verilmelidir. 
Bu süreçte bir kez daha gördük ki her şeyden önemlisi sağlık; ama sağlıklı kalabilmek için de insanların beslenmesi gerekiyor. Bunun için de üretim zincirimizin en önemli halkası olan çiftçimizin güçlü olması gerekiyor” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.