banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Şanlıurfa'da Ciğercilere Gece Baskını VİDEO

 

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi ve zabıta ekipleri Ramazan dolaysıyla Şehir  merkezinde faaliyet gösteren ciğercilere yönelik hijyen kontrolü yapıldı. Kontrollerde, bozuk ciğer satışı yapan işyerlerine cezai işlem uygulandı
Şanlıurfa’da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Tarım il müdürlüğü denetimlerini aralıksız sürdürüyor.  ekipler halkın sağlığı ile oynayan esnaflara göz açtırmıyor. Kontroller akşam geç saatlerde Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, Tarım il müdürlüğü ekipleri ve zabıta ekipleri tarafından yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve belediye zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde satışa sunulan et ürünlerinin sağlıksız ve bayat olup olmadığı, iş yerlerinin hijyen bakımından uygun olup olmadıkları, iş yerlerinin ruhsatlı olup olmadıkları konusunda inceleme yaptı. Denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden, yasal mevzuata aykırı olan iş yerlerine yasal işlem uygulandı.
Bir ciğerci dükkanında sağlıksız ve bayat ciğer tespit eden ekipler, iş yerine cezai işlem uyguladı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım İl Müdürlüğü Gıda Tarım Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, kent merkezinde yapılan denetimlerde esnafın genel olarak kurallara uyduğu belirtti. Denetimlerde görülen eksiklerin giderilmesi ve daha temiz koşullarda, sağlık kurallarına uygun ürünlerin halka ulaştırılması konusunda iş yerlerine gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Yeşilnacar, ayrıca ilgili mevzuat gereği gıda işyerlerinin almaları gereken İşletme Kayıt Belgesi'ni almaları için bu işyerlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiğinin kendilerine hatırlatıldığını söyledi.
Kent merkezindeki gıda iş yerlerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için halktan destek beklediklerini sözlerine ekleyen Yeşilnacar, vatandaşların sağlıksız bir ürünü veya işyerini ALO 174 gıda hattına bildirmelerini isterken, denetimlerin Ramazan ayı süresince devam edeceğini kaydetti
Kaynak: Urfahaber24.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.