banner2
Öne Çıkanlar ilçe Başkan Suriye trafik kazası Diyarbakır

Karaköprü Belediye Başkanı Çiftçi'den kadınlara büyük destek VİDEO

 Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, “Açtığımız kurslardan sertifika alan kursiyerlerimiz aile bütçesine katkı sağlıyor” dedi.

 

Karaköprü Belediyesine bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren (dikiş-nakış, okuma-yazma, el sanatları, resim, kuaförlük, bilgisayar, 3 boyutlu resim ve halı dokuma) kurslarına gelen bayanlar burada aldıkları eğitim sonrasında aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Kültür Merkezindeki kurslardan bugüne kadar binlerce bayanın mezun olduğunu belirtti.

Kurslardan eğitim alan vatandaşlara kurs bitiminden sonra sertifika verildiğini ifade eden Başkan Çiftçi, “Karaköprü ilçemizde yaşayan kadınlarımız kültür merkezimizde eğitim alıyorlar. Eğitimileri Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Eğitim sonrası sertifika veriliyor. Bu merkezimizde bayanlarımız için Kuaför, dikiş nakış, el sanatları, el tasarımı, resim ve halı dokuma anlamında kurslarımız veriliyor. İlçe halkının bizden talebi neyse bizde o yönde kurs açıyoruz. Bayanlarımızın gelip bu merkezimizde bir şeyler öğrenmeleri, bu alanda kendilerini geliştirmeleri ve hayat anlamında kendilerini geleceğe hazırlamaları Karaköprü Belediye Başkanlığının önemle üzerinde durduğu konulardan biri tanesidir” dedi.

Kültür merkezinin 5 yıldan bu yana hizmet verdiğinin altını çizen Başkan Çiftçi, “Kültür merkezimizde kursa katılıp mezun olan binlerce vatandaşımız var. Şuan meslek anlamında eğitim alanlar kursu bitirdikten sonra kendi işletmelerini açıyorlar. Kendi aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bizim düşüncemiz nitelikli insan ortaya çıkarmak, Onları meslek sahibi etmektir” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.