banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

KADINLAR MİKRO KREDİ İLE YÜKSELECEK



    Başkan Güvenç, Esentepe Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve büyükşehir belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın (TİSVA) ortaklaşa düzenlediği "Kadınlarımıza Ekonomik ve Sosyal Destek" programında 100 girişimdi kadına 150 bin TL  mikro kredi verdi.

    Güvenç, burada yaptığı konuşmada kadınların ekonomik hayata katkısının ülke ve Şanlıurfa için büyük bir adım olduğunu söyledi.

    Girişimcilik için adım atan her kadının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Güvenç, kadınların daima yanında olduklarını ve gereken desteğin verildiğini vurguladı.

    Türkiye'nin dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğini bunda kadınların girişimcilik ruhunun ve inancının çok büyük pay olduğunu aktaran Güvenç, şunları kaydetti:
"Hap beraber bir yoldayız mücadele ediyoruz fakirliği yoksulluğu yenmek için çocuklarımızın daha iyi okullarda okutmak ve bu güzelim ülkeyi daha yaşanabilir bir ülke haline getire bilmek için el emeğimizin para etmesi için çalışıyoruz. Bu yürüyüşte bizim en büyük gücümüz siz oldunuz. Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu size 1 verdiyse siz onlara 10 verdiniz. Hasta yatağınızda ülkemiz için dualar ettiniz. Onun için biz inanıyoruz ki bu ülke bugün dünyada parmak ile gösteriliyorsa bu sizin eserinizdir. 12 Yılda bizim partimizi kapatmaya çalıştılar bizim önümüzü kapattılar o nankörlerin karşısında sizi görünce alkışlıyorum sizi.  Artık sahipsiz değilsiniz bu devlet sizin devletinizdir bu hükümet sizin hükümetinizdir.Engelli yasasını çıkardık, evde bakım ücretini koyduk, rehabilitasyon merkezlerini destekledik, hastanelerde ayrımı gayrımı bitirdik ama bilesiniz ki daha gidecek çok yolumuz var."

- Haleplibahçe'de mağaza müjdesi

    Kadınların daha önce kendilerini ziyaret ettiğini ve yaptığı ürünleri satmak için bir yer istediklerini anlatan Güvenç, kadınlara Haleplibahçe'de yer tahsis edeceklerinin müjdesini verdi.
Kadınların KOSGEP'ten de kredi alabileceğinin altını çizen Güvenç, şöyle devam etti:

"Sizler ürettiklerinizi satmak için bizden yer talep ettiniz onu müjdesini sizlere veriyorum. Haleplibahçe'de yeni yaptığımız yerin en güzel yanını sizlere tahsis ediyoruz. Sadece buradan aldığınız kredi yetmez, KOSGEP'ten çok önemli destekler var artık adım adım devletimiz fakiri yoksulu iş yapmak isteyeni destekliyor. Buradan önce can suyu alacaksızınız  sonra KOSGEP'den 30 bin lirası hibe faizsiz 70 bin TL kredi veriyor sizlere. Bunları alacağız birlikte çalışacağız ve hayata asla küsmeyeceğiz yeter ki  bir olalım beraber olalım hayat her şeye rağmen yaşamaya değer. Bizler sizin emrinizdeyiz. Büyükşehir belediyemiz hamdolsun dolu dolu programlar yapıyor. Kadın kültür merkezlerimiz dolum taşıyor."

    TİSVA Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise kadınların her daim yanında olduklarını söyledi. Kredi alan kadınların en kısa sürede ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak işyerleri açacaklarına inandıklarını ifade eden Akgül, "Şanlıurfa'da ki bu muhteşem kadınlar önce Allahın sayesinde sonra büyükşehir belediye başkanı sayın Güvenç sayesinde kendi kendilerine gelir getirecek faaliyette bulunuyorlar ve inşallah her birisi kimseye muhtaç olmada yola devam edecekler. Türkiye'de ilk defa mikro kredi ile ilgili bu kadar güzel ve büyük bir toplantı yapılıyor" dedi.

    Konuşmanın ardından Siverek'ten 10, Viranşehir'den 10 ve Şanlıurfa merkezden 80 kadına toplam 150 bin TL mikro kredi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.