banner2
Öne Çıkanlar Suriye Diyarbakır Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta

İbrahim Halil Akman, Muhasebe haftasını kutladı

Akman’ın Muhasebe Haftası açıklaması şöyle;

TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir odasına kayıtlı, 96 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak.

Köklü bir geçmişe sahip olan ve 25 yıl önce yasal statüsüne kavuşan mesleğimiz ve bu önemli mesleği yapan meslektaşlarımız, uluslararası standartlarda iş dünyasının mali tablolarını hazırlayarak kamu maliyesinin güçlenmesine katkı koymanın yanı sıra, işletmelerimizin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmektedir.

TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

Kendi imkan ve personelimizle uygulamaya geçirdiğimiz web tabanlı e-Birlik programımız ile öncelikle toplum yararı gözetilerek hizmet sunduğumuz tüm kesimlere yüksek standartlara bağlanmış ahlaki davranışlarla hizmet verilebilmesi için meslek mensuplarımıza Etik İlkeler Yönetmeliğimiz ve Etik Tebliğimiz gereği muhasebe meslek etiği ve etik eğitimler verilmektedir.

Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliğimiz ile Mecburi Meslek Kararımız gereği tarife, ücret, sözleşme uygulamalarına yönelik takip,

kontrol ve denetimini sağlayan Haksız Rekabet Modulü e-Birlik programı kapsamında devreye alınmıştır.

Ayrıca, e-Devlet uygulamalarına paralel olarak hızlı ve daha verimli hizmet verilebilmesi için kamu, TÜRMOB, Oda, Üye entegrasyonu ile iş ve işlemlerin büyük bölümü elektronik yapılmaktadır.

Yine web tabanlı LUCA muhasebe programı uygulamamız, bu politikanın bir sonucu olarak, hepimizi gurur duyduğu bir noktaya getirilmiştir.

Temel Eğitim ve Staj Merkezimiz kanalıyla uzaktan eğitim yöntemi ile ruhsat alma öncesi eğitim ve sürekli mesleki gelişim konularında uluslararası gelişmelere paralel çalışmalar yapmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.