banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

HÜDA PAR İl Başkanı Emin Özaslan: süt ürünleri kooperatifi kurulmalı

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Siverek ve Şanlıurfa'ya büyük katkı sunacak olan süt ve süt ürünleri kooperatifi kurulması ile ilgili proje önerisini kamuoyu ile paylaştı.

Siverek ziyaretleri kapsamında hayvancılık ile ilgili durum değerlendirmesi yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta Siverek ve hemen akabinde Şanlıurfa'ya büyük katkı sunacak olan bir proje önerisini Siverek ilçe Başkanımız Abdürrahim Sımak ile beraber sunacağız" dedi.

Hayvancılık gün geçtikçe azalmaktadır

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdürrahim Sımak "Bildiğiniz üzere Siverek'in en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi hayvancılıktır. Hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimiz, süt ve süt ürünlerini hak ettiği değerde satamama konusunda şikâyetçiler. Bundan dolayı hayvancılık azalmaktadır. Süt ve süt ürünlerini pazarlama konusunda sıkıntı yaşanmaktadır" diyerek, Siverek'te hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Süt ve süt ürünleri kooperatifi kuralım

Özaslan "Bu soruna karşılık çözüm önerimiz şu; Gelin, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin daha fazla kâr elde edebilmesi ve hayvancılığın hak ettiği değere ulaşabilmesi için şu projeyi hayata geçirelim. Bir Kooperatif kuralım. Kooperatif bünyesinde Şanlıurfa başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde ve Türkiye'nin farklı yerlerinde mağazalar oluşturalım. Ürünü köydeki vatandaşımız üretsin, kooperatife direkt satsın, parasını alsın cebine koysun. Kooperatif de bu mağazalar aracılığıyla bütün Türkiye'ye bu ürünleri dağıtsın ve satsın. Ve yılsonunda biriken kârı tekrar üyelerine dağıtsın" dedi.

Üretici iki kere kazanacak

Özaslan "Yani burada üretici iki kere kazanacak. İlk üretirken kooperatife teslim ettiğinde kârı ile beraber parasını cebine koyacak. Bir de yılsonunda direkt müşteriye satılan ürünlerden elde edilen kârı da cebine koymuş olacak" dedi. 

Yetimlere karşı görevimizdir

Özaslan "Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Yılsonunda dağıtılacak olan kâr payının %10'unu Şanlıurfa'daki yetim ve yoksul öğrenciler için eğitim bursu olarak ayıralım ve onlara ödeyelim. Bu da yetimlere karşı bir görevimiz olsun. Gelin hep beraber bu projeyi hayata geçirelim" dedi.

Yeni milletvekilleri için ilk ödev

Özaslan "Şanlıurfa'nın yeni milletvekilleri için de bu ilk ödev olsun. Bakalım bu ödevlerine çalışacaklar mı, çalışmayacaklar mı? Hep beraber ilerleyen zamanda göreceğiz. Tabi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alarak" diyerek, yeni seçilen milletvekillerine de görev hatırlatmasında bulundu.

Özaslan son olarak "Biz HÜDA PAR olarak size söz veriyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız gün, bu projeyi hayata geçirmek bizim boynumuzun borcudur ve bu da Şanlıurfa halkına sözümüzdür" diyerek, HÜDA PAR'ın insan merkezli belediyecilik anlayışı ile ilgili bir projeyi de dile getirmiş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.