banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haber Urfa Haberleri

Eski Vilayet yerindeki otopark mühürlendi

İddiaya göre, 1 metre az kazı yapılarak merdivenle çıkılabilen Topçu meydanı inşaatı mühürlendi.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından mühürlenen otopark için gerekçe olarak, “Yapılan kotrolde statik projeye aykırı imalat yapıldlgı tespit edilmiş olup tehlike arz ettiğinden mühürlenmiştir” denildi.
Abdurrahman Önen’in müteahhitliğini üstlendiği meydan projesi Urfalılar tarafından aylarca tartışılmış ve sonunda beton yığını haline getirilen bir proje ortaya çıkmıştı.
Şanlıurfa belediyesi tarafından tutulan mühürleme zabtında
“Yukarıda bilgileri yer alan yapıda ..02./09.12013 tarihinde yapılan incelemede ruhsatsız/ruhsat eki projesine aykırı olarak
Gerçekleşen inşai faaliyetler tespit edilerek iş bu yapı tatil zaptı 3194 sayılı İmar Kanununun 32 nci maddesi uyarınca bir inüshası yap! yerine asılmak, bir nüshası da muhtarlığa iletilmek, bir nüshası da İdarede kalmak üzere tarafımızca (3) nüshaolarak düzenlenmiş  imza altına alınmıştır” diye zabıt tuttu.
TUTANAKTIR
Yapı denetim şefi Mehmet Emin Yaşar tarafından kayıt altına alınan tutanakta ise yapılan kontrollerde inşaatın tehlikeli olduğu ve durdurulmasına karar verildiği belirtildi.
Tutanakta, İlimiz Mimar Sinan mah. Ada 574 Parsel 4,10,11,12,14,15'de yapılan kontrolde Abdurrahman Önen adına kayıtlı inşaatta statik projeye aykırı imalat yapıldığı ve tehlike arz ettiği tespit edildiğinden inşaat Yapı Tatil Zaptı düzenlenmiş olup bir sureti inşaat mahaleine asılıp bir sureti mahalle muhtarına teslim edilmiştir.
bu tutanak. mahallinde tutulup İmza altına alınmıştır “ denildi.
Mustafa Müsri / urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.