banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Ertık Sokakta çalışmayacaklar

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı SODES kapsamında; çöp toplayan ve sokaklarda satıcılık yapan çocukların meslek sahibi olmaları amacıyla açılan 2009-2010 dönemi SODES Gelecek Vadeden Gençler 2 projesi tamamlandı. Proje kapsamında Sokaklarda Çöp Toplayan veya satıcılık yapan 100 çocuk içinden şartlara uygun olan 60 çocuk, aileleri ile de görüşülerek meslek sahibi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu çocukları proje kapsamında 8 ay süre ile Garsonluk ve Kat hizmetleri, Oto Tamir, Oto Kaporta, Erkek Kuaförlüğü ve Müzik aletleri Halkoyunları dallarında Meslek eğitimi verilmesini sağlarken, meslek edinen çocukların sertifika teslim töreni Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı.
Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül, Emniyet Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan burada yaptığı konuşmasında, bölgemizde son dönemde bilhassa fevkalade altyapı çalışmaları gerçekleştirildiğini ve bu hususlarda gözle görülür gelişmeler söz konusu olduğunu ifade ederek, "Zaman zaman sosyal projelerde eksikliğin olduğunu hep birlikte hissediyoruz. Son dönemde Devlet Planlama Teşkilatı bu eksiklikleri de görerek sosyal destek projeleri çalışmasını uygulamaya koydu. İki yıldır bölgemizde fevkalade birbirinden güzel örneklerle insanı duygulandıracak boyutta çalışmalar yapılıyor. Bu yıl Güneydoğu'yu da aşarak doğuda hatta diğer illerde de bu programın uygulanması söz konusu. 2008'de yaklaşık 8 trilyon liralık bir kaynakla 2009 yılında ise 13 trilyon liralık bir kaynakla destek verildi. Şimdi 2010 yılının projelerini toplamış bulunuyoruz. Onları şekil ve şartlarını da gözden geçirdikten sonra Devlet Planlama Teşkilatına sunacağız. Bizim için büyük bir umut, büyük bir faaliyet alanı haline gelen sosyal destek projelerinde azami olabilecek ölçüde istifade etmiş olacağız" dedi.

Vali Okutan, Gelecek Vadeden Gençler Projesinin birkaç yönünü vurgulamanın gerekli olduğunu söyleyerek, "Bir tanesi dikkat ederseniz birden çok kurum var bu projede. Bu her zaman bizim başarabildiğimiz bir şey değil burada sadece çocuklarımıza eğitim verilmesi yeni bir meslek edindirilmesi yok aynı zamanda kurumlarımızın da eğitimi söz konusu. Birlikte iş çıkarabilme, birlikte aynı soruna doğru yönlenme ve sonuç alabilme gibi kurumsal eğitimde söz konusu. Bu bakımdan böyle bir güzellik var. İnşallah bu örnekleri başka çalışmalarda da deneyip sonuç alabiliriz. İkincisi bilhassa güvenlik teşkilatı polis teşkilatı deyince daha çok zor kullanma akla geliyor. Hâlbuki artık Türk Polisi sosyal yönüyle de gündeme geliyor en güzel örneklerinden bir tanesi de bu. Artık biz olaylar olmadan önce olayların nedenlerine inerek orada önleme çalışmalarına yoğunluk veriyoruz. Bu bakımdan bu bizim için güzel bir örnek. Üçüncü örnek ise, binlerce işsiz gencimiz var onların da bu sorunlarına çözüm bulmakla görevliyiz. Onların içinden 60 kişi meslek sahibi oldu. Bunların içinde bazıları çöp toplarken sokaktan alınarak meslek edindirildi. Diğer SODES projelerinin de çok güzel örnekleri ilimizde gerçekleştiriliyor. Onlara da buradan katkıda bulunan arkadaşlarıma ailelere katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyor tebrik ediyorum. Burada çalışmaya katılan çocuklarımız ödüller kazandılar. Yaptıkları işleri gördüm dışarıda onların ürettiği işlerinin sonucu olan araçlar var dikkatimi çekti. Her biri birbirinden kıymetli güzel işler bunlar çocuklarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum tebrik ediyorum bu başlangıcı devam ettirmelerini onların da başkalarına faydalı olmalarını vesile olmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Bu arada aldıkları kursların ardından hünerlerini de sergileyen çocuklardan başarılı olanlara Vali Nuri Okutan bilgisiyar hediye ederken, projede görev alan görevlilere de plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.