banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Ertekin
gelen turistlerin mağdur olmaması için yapılacak olan soysal tesislerin durumunu öğrenmek ve sosyal tesislerdeki aksamaların giderilmesi ve tesislerin bir an önce inşa edilmesini sağlamak için yapılacak çalışmaları öğrenmek üzere Şanlıurfa’ya geldi.



Şanlıurfa’ya gelmeden önce Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin ile irtibat kuran Gülseren Kurdaş Savaş, çalışmalar hakkında ön bilgi almıştı. Dün Şanlıurfa’ya gelen Savaş, ŞUTSO’ya gelerek Başkan Ertekin ile bir süre görüştü. Daha sonra diğer ziyaretleri gerçekleştirmek üzere Başkan Ertekin ile ŞUTSO’dan ayrıldı.



Dünkü ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Başkanı Ertekin şu ifadeleri kullandı: “Göbeklitepe’yi Tanıtma Platformu Temsilcisi Gülseren Kurdaş Savaş Hanımefendi, Göbeklitepe ile ilgili ilimize bir ziyaret gerçekleştirdi. Sayın Savaş’ın Göbeklitepeyi tanıtmak için çok önemli çalışmaları var. Yaklaşık 70 bin üyesi olan bir sosyal medyada bir tanıtım grubu oluşturmuşlar. Ayrıca yurt dışında da tanıtım yapılıyor. Göbekli tepe ile ilgili bir slayt gösterimi de hazırlamışlar. Bunu da her tarafa yayıyorlar. Bu tanıtımlar sonucunda buraya çok turist geleceğini düşünüyoruz. Gelen turistlerin perişan olmaması için soysal tesislerin bir an önce yapılması gerekiyor. Bu sosyal tesislerdeki aksamaların giderilmesi ve tesislerin bir önce yapılaması için çalışmalar yapacağız. Gerçekleşen ziyarette ona bazı bilgiler aktardık. Ardından İl Kültür Turizm Müdürümüz Selami Yıldız’ı ve Müze Müdürümüz Müslüm Mercan’ı beraber ziyaret ederek detaylı bilgiler aldık. Birlikte Sayın Valimizi ve Özel İdare Genel Sekreterimizi ziyaret ettik. Konunun bir an evvel çözülmesi için, onlar da sağ olsunlar gerekli yardımı yapacaklarını belirttiler. İnşallah, ilkbahardan evvel sosyal tesisler tamamlanır, yoksa gelen turistlere karşı perişan oluruz. Bu konuyla ilgili arsa tahsisi problemi vardı, o konu Ağustos’tan beri beklemede olan bir problemdi. Sorunun çözümü için milletvekili Mahmut Kaçar’ı da aradık o da sağ olsun ilgileneceğini söyledi. İnşallah arsa konusunu çözer çözmez hızlı bir şekilde sosyal tesislerin gerçekleştirilmesi mümkün olabilecek. Bunun üzerinde hepimizin durmamız ve bir an önce bu sorunu çözmemiz lazım, yani bu sene sadece göbekli tepe için 1 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. Bu durum konunun önemini daha çok gösteriyor” dedi.



Gerçekleşen dünkü toplantıya, ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Eyyüp Önkol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Göncü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kılıçoğlu da katıldı.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.