banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Enerji ve Maden Sektör Kurulu Toplantısı Urfa'da Yapıldı


    "Geleceğin Enerji Kaynakları" temalı toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç,Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz,Harran Üniversitesi Rektörü M. Sabri Çelik,MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Asmalı,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Danışmanı Dr.Oğuz Can,EÜAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Aalagöz,Dicle Elektrik A.Ş Genel Müdürü Murat Karagüzel,MÜSİAD Enerji ve Maden Sektör Kurulu Başkanı Dr.Cihat Terzioğlu ve bir çok enerji kurum yetkilisi ve davetlilerin katıldığı toplantı da ev sahibi olarak söz alan MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Av.Mahmut Saatçı açılış konuşmasında;
      Günümüzde ülke ve dünya gündeminde öncelikli konulardan birisi olan enerji kaynakları konulu böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum.Bilindiği gibi fosil yakıt (petrol,kömür,doğal gaz...vb.) hızla tükenmekte ve gelişen teknoloji ile daha fazla ihtiyaç duyulan enerjiye alternatif enerji kaynakları aranmaktadır.Bu bağlamda öne çıkan yenilenebilir enerji olarak lanse edilen enerji kaynaklarının başında güneş enerjisi dikkat çekmektedir.

      İlimiz Türkiye Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası verilerine göre yıllık 3000 saat güneşlenme süresi ve yeryüzü arazi yapısının olumluluğu da g6öz önüne alındığında buna ek olarak ilimizin 6.Bölge avantajı ile enerji yatırımı için eşsiz bir kaynaklar topluluğunu elinde bulunduran adeta bir cazibe merkezidir.Bu sektörde imtiyaz sahibi olan siz değerli temsilcilere bu verileri göz önünde bulundurmanızı önemle arz ederim.Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın "2019 Göbeklitepe Yılı" ilan etmesi bu ve önümüzdeki yıllarda ilimize olduğundan fazla turist gelmesi beklenmektedir.Bu konuda da turizm yatırımı için buradan çağrıda bulunmuş olmak isterim."dedi. 
    Toplantıda Vali Yardımcısı Selami Işık,Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç ve Harran Üniversitesi Rektörü M.Sabri Çelik de ev sahibi olarak hoş geldin konuşmaları yaptı ve şehrin enerji sorunları ihtiyaçları konularına vurguda bulundu,böyle kapsamlı toplantıdan beklentilerini dile getirdiler.
    Ayrıca toplantıda kürsüye çıkan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Asmalı;Bizler MÜSİAD Ailesi olarak her zaman için bu ülke de taş üstüne taş koymak isteyen özel ve tüzel kişilerin maddi ve manevi yanında yer aldık ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz,MÜSİAD Şanlıurfa Şubemiz bizim bu bölgedeki elimiz gözümüz ve kulağımız olmuştur.Bugün bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum her kim bu bölge de bir yatırım yapmak niyetinde olursa bize yani MÜSİAD Şanlıurfa Şubemize hem fizibilite,hem prosedür hem maddi kaynaklar bakımından müracaat edebilir. Bu arada 20. Olağan Genel Kurul ile güven tazeleyen MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sayın Mahmut Saatçı ve Yönetimini buradan bir kez daha kutluyor çalışmalarında başarılar temenni ediyorum. dedi
    Konuşmacıların ardından soru ve cevap bölümünde katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı ve toplantı bitiminde hep birlikte bir aile fotoğrafı çekildi.Ertesi gün Enerji ve Maden Sektör Kurul Temsilcileri Harran Üniversitesi Rektörünün daveti üzerine GAPYENEV'i ziyaret etti.Burada gözlemlerde bulunan heyet,GAPYENEV Müdürü Prof.Dr.M.Azmi Aktacir tarafından bilgilendirildi. Buradan ayrılan heyet daha sonra Atatürk Barajı Hidroelektrik Santrali'ni dolaşıp burada da yetkililerden bilgi aldıktan sonra akşam saatlerinde ilimizden ayrıldılar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.