banner2
Öne Çıkanlar haber Bozova Haliliye Belediye Harran Üniversitesi

EN KALİTELİ MAKARNALIK BUĞDAY URFA'DA YETİŞİYOR‏
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İngilizce olarak yayın yapan Todays Zaman Gazetesi yazarlarından Klaus Jurgens’i makamında ağırladı.

EN KALİTELİ MAKARNALIK BUĞDAY URFA’DA YETİŞİYOR

Şanlıurfa’daki tarım sektörü ile ilgili Jurgens’e bilgi veren Başkan Kaya, Şanlıurfa’da yetişen ürün desenlerinin çok olduğunu ve en kaliteli makarnalık buğdayın burada yetiştiğini belirterek; “ İlimizde birçok tarım ürünü yetişiyor. Fakat yetişen ürünlerimiz batı illerinde işleniyor, önemli olan bu ürünlerin sanayisinin ilimizde kurulmasını sağlamak ve ilimizi sanayi anlamında geliştirmektir.” diye konuştu. 

Şanlıurfa’nın tek başına lif pamuğun (balya) % 40,1’ini karşıladığını ifade eden Başkan Kaya, Hükümetin bölgede yaptığı çalışmaları da değerlendirdi. Kaya; “ Suruç Ovası sulamaya açıldığı zaman Şanlıurfa’da ürün deseni daha da çoğalacak.  Ak Parti Hükümeti ilimizde gerek sağlık, gerekse eğitim alanında çok yatırım yaptı.  Eskiden hastalarımız olduğu zaman çevre illere gitmek zorunda kalıyorduk ama şimdi öyle bir duruma gerek kalmadı.” dedi.

Ticaret Borsası olarak sanayici ve tüccarlar arasında birer köprü olduklarını da aktaran Başkan Kaya, tarımın Şanlıurfa’da anahtar sektör olduğunu söyledi.

BAŞKAN KAYA;  “TANITIM EKSİKLİĞİMİZ VAR”

Şanlıurfa’nın en büyük eksikliğinin tanıtım eksikliği olduğunu belirten Kaya; “ Mardin’in turizm anlamında daha geliştiğini söylüyorlar. Urfa turistik alanları bakımından Mardin’den daha iyi. Mardin’i farklı kılan televizyon dizileridir. Şanlıurfa’da çekilen diziler de Şanlıurfa’nın hep olumsuz yönleri anlatılıyor. Şehrimizi daha iyi tanıtmak için elimizden geleni yapmalıyız. STK’larla iş birliği içerisinde olmalıyız. Sayın Valimiz Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ilimizin tanıtımı açısından ciddi çalışmalar yapıyor.” diye konuştu.

EĞİTİMSİZLİK BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK SORUN

Şanlıurfa’yı turizmi, sanayisi ve kültürüyle tanıtmak için çok çalışılması gerektiğini belirten Kaya, bölgede eğitimsizliğin de önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Kaya, Bölgede çok sayıda derslik açılmasına rağmen hala derslik sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Çiftçilerin de bilinçli bir şekilde üretim yapabilmeleri için eğitime ihtiyaç olduğunu aktaran Kaya, borsa olarak bu tür çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.  

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen sohbetin ardından Başkan Kaya’ya kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden Todays Zaman Gazetesi Yazarı Klaus Jurgens,  Şanlıurfa’da organik tarımın yapılması gerektiğini belirtti. Jurgens, çiftçilerin bilinçli bir şekilde üretim yapabilmeleri durumunda daha çok verim elde edebileceklerini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.