banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Emeklilere Büyük Müjde

SGK ile bankalar arasında emekliye promosyon pazarlığı sürerken, Başbakan 'süreci hızlandırın' talimatı verdi. Ödemeler için gerekirse kamu bankaları devreye girecek. Memurun % 30 promosyon kesintisi de kalkacak.

Sabah'ın gündeme taşıdığı 'emekliye promosyon pazarlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emekliye maaş promosyonu verilmesine yönelik pazarlık sürerken devreye giren Başbakan Erdoğan, ilgili bakanları arayarak, sürecin hızlandırılması talimatı verdi.

Özel bankalar emekliye promosyonda direnirken, kamu bankaları devreye girecek. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşme öncesi Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ederek, memur ve emeklilerin sıkıntılarını anlattı.

GENELGE GENİŞLETİLECEK

Yaklaşık 1.5 saat görüşmeye, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve AK Parti grup başkanvekilleri de katıldı. Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'dan memurların özlük haklarının iyileştirilmesi ve emeklilere promosyon verilmesi konusunda yardım istedi. Başbakan Erdoğan, memurların maaş promosyonu alabilmesinin hukuki alt yapısını oluşturan Başbakanlık Genelgesi'ne emeklilerin de eklenmesi talebine destek verdi.

Böylece, memurların maaş promosyonu alabilmesini sağlayan 2007 tarihli Başbakanlık Genelgesi, emeklileri de kapsayacak şekilde genişleyecek.

SGK da, bu genelge kapsamında bankalardan alacağı maaş promosyonunu emekliye de verecek. Başbakanlık Genelgesi'nde yapılacak düzenleme ile bugün yüzde 70'i memura verilen maaş promosyonunun tamamının çalışanlara verilmesinin yolu açılacak.

9 MİLYON EMEKLİYE MÜJDE

YAKLAŞIK 9 milyon emekliye verilecek promosyon konusunda SGK ile bankaların pazarlığı sürüyor. SGK Başkanı Emin Zararsız, 26 bankanın yöneticileriyle iki kez bir araya geldi ancak beklenen sonuç alınamadı.

Bankalar, emekliye promosyon vermemek için direniyor. Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesinin ardından, kamu bankalarının emeklilere promosyon verilmesi konusunda aktif rol üstlenmesi bekleniyor.

MEMURLAR REFERANDUMA 'EVET' KAMPANYASI BAŞLATIYOR

MEMUR-SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'a referandum için, "evet oyu" verilmesi yönünde kampanya başlatacaklarını söyledi. Gündoğdu, memurun sorunlarına ilişkin sunum yaparken, Başbakan Erdoğan da not aldı ve ilgili bakanları anında arayarak çözüm üretilmesini istedi.

Gündoğdu, şöyle konuştu: "Kriz nedeniyle son bir yıldır biriken sorunlarımız var. Ek ödemeler, yüzdelik zam, toplu görüşme primi, promosyonların yüzde 100'ünün çalışanlara verilmesi kararlaştırılmıştı. Emeklilerin de dâhil edilerek bir genelge çıkarılmasını istiyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nun işgüzarlığı nedeniyle referandum 12 Eylül'e kaldı.

Bu nedenle pakette toplu sözleşme hakkımız var ama yararlanamayacağız. O yüzden memurlar için kayıp yıl olacak. Biz de fiili toplu sözleşme için mücadele edeceğiz. Anayasa paketi bizim için çok önemli. Bu konuda desteğimizi kampanyaya dönüştüreceğiz."

EMEKLİLİK İŞLEMİ 3 GÜNE İNDİRİLECEK

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer edevlet uygulamalarını aktif olarak kullanarak emeklilik işlemlerini 3 güne indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ilişkin basılı bilgi ve belgelerin elektronik ortama aktarılmasına ilişkin işbirliği protokolünün imza töreninde konuşan Dinçer, 81 ildeki SGK'ya ilişkin tüm belgelerin hazırlanan proje ile 2 yıl içinde elektronik ortama aktarılacağını söyledi.

SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.