banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Ceylanpınar’da 70 milyonluk projenin açılışı Bakan Pakdemirli’nin katılımıyla yapıldı

TİGEM Ceylanpınar Sulama Projesi’nin açılışı için Şanlıurfa'ya gelen  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi hava alanında Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız karşıladı.

Beraberindeki heyetle Ceylanpınar'a geçen Bakan Pakdemirli burada konuştu. Pakdemirli: "Hububat ambarımız, bereketli membamız Şanlıurfa’mızdayız.  Bugün Ceylanpınar’da sulamaya açacağımız 60 bin dekarlık tarım arazisini inceliyoruz. Hamdolsun topraklarımız hayat buluyor, bereketleniyor" dedi.

60 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK

TİGEM Ceylanpınar Sulama Projesi sayesinde 60 bin dekar alanın sulanacağını belirten Bakan Pakdemirli: "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan’ın liderliğinde, Mezopotamya topraklarını suyla buluşturuyor, Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi Ceylanpınar’da 60 bin dekar araziyi sulamaya açıyoruz. Ülkemize, çiftçimize, üreticimize hayırlı olsun. TİGEM Ceylanpınar Sulama Projemizin Şanlıurfa’mıza şanlı bir kazanım, ülkemiz tarımına büyük bir ivme sağlamasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu projede emeği geçen TİGEM ve DSİ Genel Müdürlerimiz ile değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

DÜNYA LİDERİ OLACAĞIZ

Tarım sayesinde dünya lideri olacağının altını çizen Pakdemirli; "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdogan’ın ifade ettiği gibi ekilmemiş tek karış toprak, suya kavuşmayan arazi bırakmamak için aşkla çalışıyor, üreticilerimizi destekliyoruz. ‘Dünyayı Doyuran Ülke, Dünyanın Lideri Olacak’ şiarıyla topraklarımıza bereket katıyoruz" şklinde konuştu.

URFALI ÜRETİCİLERE MÜJDE

Şanlıurfalı üreticilere müjde veren Pakdemirli: "Peygamberler diyarı, Halil-ür Rahman şehri Şanlıurfa’mızdan üreticilerimize müjdelerimiz var."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.