banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Benzin zammına imalı tepki; Afferin size

İktidara geldikleri günden bugüne, dolardan, borsadan, faizden dem vurup ekonomi iyiye gidiyor diyerek olmadık zamlar yapan Hükümet bir rekora (!) daha imza attı.

AKP, 90 YILDA YAPILAMAYANI 10 YILDA YAPTI VE “DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ” UTANCINI BU ÜLKEYE YAŞATTI…

İktidara geldikleri günden bugüne, dolardan, borsadan, faizden dem vurup ekonomi iyiye gidiyor diyerek olmadık zamlar yapan Hükümet bir rekora (!) daha imza attı.  100 liralık benzinin 62 lirasını vergi olarak alan, bununla yetinmeyerek, türlü bahanelerle vatandaşın sırtına yeni vergiler yükleyen Hükümetin son yaptığı zamla benzinin litresi 5 lirayı aştı. Böylelikle Türkiye, “dünyanın en pahalı” benzinine sahip ülke rekorunu kırdı. Dünyada artık bizden daha pahalı benzin kullanan ülke yok. Bununla ne kadar övünseniz azdır!

10 Senede Yüzde 205 Arttı

AKP iktidara geldiğinde 1.64 lira olan ve 0.98 dolara denk gelen benzin, aradan geçen 10 senede yüzde 205 arttı. 5 liraya yükselen benzinin bugünkü dolar olarak karşılığı ise 2.58 dolara yükseldi. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da dahi benzinin litresi 2.21 dolar. Son zamla birlikte benzinin 5 lirada kalması zor gözüküyor. Bazı büyük illerde 98 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı şimdiden 5 lira sınırının üzerine çıkarak 5.03 liraya yükseldi. Zamma isyan eden vatandaş Hükümete olan tepkisini ise sosyal medya üzerinden gösterdi. Vatandaşlar Facebook ve twitter üzerinden zammın geri alınması için kampanya başlattı.

Hep Faiz Ve Rant Ekonomisini Tercih Ettiniz

HAVUZ Sistemine dönüp bakmaya bile tenezzül etmeden Kemal Derviş’in bıraktığı yerden “IMF talimatlarını” bir bir uygulamayı tercih ettiniz.. Üretim ekonomisi yerine bazen IMF ile bazen de IMF’siz ama hep faiz ve rant ekonomisindeki tercihinizde kararlılığınızı ortaya koydunuz. “Borç yiğidin kamçısıdır” dediniz ekonomiyi hep borçlanmayla kamçılamaya giriştiniz. Özelleştirmeyle sattıklarınızdan alınan sıcak paranın yetmediği yerde ustaca dolaylı vergiler ve benzin zamlarıyla durumu idare ettiniz. Öyle ki, benzin zammındaki istikrarınız nihayet Türkiye’yi zirvenin de zirvesine çıkarıverdi. Havuz Sistemi’ni ve üretim ekonomisini gerici görüp, çağdaş ekonominin gerekleriyle yakalanan

1 LİTRE = 5 TL başarısı alınların akı oluverdi.

Kaynak: Milli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.