banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bakan Pakdemirli Ceylanpınar'da Müjdeleri Sıraladı


Sulama projesi açılışında konuşan Bakan Pakdemirli, Son 18 yılda Cumhurbaşkanımızın çiftçilerimize verdiği desteklerle ülkemize güçlü bir tarım ve orman altyapısı kazandırdıklarını dile getirerek, “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte verilen desteklerle tarımsal üretimdeki artış ımız büyük bir ivme kazandı Böylece bugün ülkemiz tarımsal alan bakımından dünyada 17 sırada olmasına rağmen tarımsal hasıla da Avrupa'da bir sıraya yükselmiş dünyada ise ilk 10 sırasına ilk 10 arasına girmiştir” dedi.
“Ülkemizin Başarı Hikayesinde Urfalıların Emeği Var”
 Türkiye’nin tarım alanındaki başarısında Şanlıurfalıların emeği olduğunu dile getiren Bakan Bekir Pakdemirli, “Çok iyi biliyoruz ki ülkemizin bütün bu başarı hikayelerinde Urfalı kardeşlerimizin Akçakaleli birecikli bozovalı ceylanpınarlı eyyübiyeli çiftçilerimizin halfetili Haliliyeli harranlı hilvanlı Karaköprü üreticilerimizin, Siverekli Suruçlu viranşehirli yetiştiricilerimizin emeği  var. İşte bunun için biz de Şanlıurfa hiç yalnız bırakmadık
URFA TARIM BÜTÇESİNDEN YÜZDE 8 ALIRKEN ÜLKE ÜRETİMİNİN YARISINA YAKININI KARŞILIYOR

 Şanlıurfa'da bizi hiç yalnız bırakmadı bildiğiniz gibi bakanlık olarak tarımsal üretim desteği bütçemiz den en büyük , yani elimizdeki bütçenin %8 ile yüzde dokuzuna Şanlıurfa ödüyoruz. Urfa'da ülkemizin Bitkisel ve hayvansal üretimin yarısına yakınının sağlayarak bütün desteklerimizi sonuna kadar hakediyor. tabii Şanlıurfa'ya gelmişken güzel haberler vermezsek de olmaz.
EKMELKİ BUĞDAY FİYATI BİN 650 LİRA OLARAK AÇIKLANDI
 Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere Toprak Mahsulleri Ofisinin sert ekmeklik buğday fiyatı ton başına bir 350 liradan bin 650 liraya yükseltiyoruz.  Ayrıca çiftçilerimize hububatta 230 lira ton başına prim ve destek ödemesi yapacağız ve bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 lira olacak. yine ülkemizi ilgilendiren güzel bir haber daha. Ticaret bakanlığımızda yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde ülkemizden Çin'e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kaldırılmıştır. bu kararla uluslararası piyasanın tarım sektörümüze duyulan güvenin de bir kez daha teyit etmiştir. hem süt üreticilerimize hem de süt ürünleri üretici firmalarımıza hayırlı olsun.  yeni güzel bir haber de biliyorsunuz hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilerimize 6.6 milyar lira destekleme ödemesinin mayıs ayı sonu itibarıyla 5.1 milyar lirasını ödedik. İnşallah Haziran ayında da 131 milyon lira besi desteği Ödeyeceğiz.  Böylelikle Yılın ilk ayı itibariyle toplam hayvancılık desteklemeleri yaklaşık yüzde sekseni olan 5.23 milyarları destekten ödemesini yapmış olacağız. bir Diğer konuda pamuk destekleme ödemesi malum olduğu üzere pamuk fark ödemeleri destekleme başvuruları 30 Nisan 2020 tarihinde tamamlanmıştı destekleme icmalleri oluşturulma süreci halen devam etmekte olup İnşallah en kısa sürede ödemeler çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır” dedi.

TİGEM tarafından yürütülen Ceylanpınar sulama projesi yaklaşık 70 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçiririldi. Bu proje ile binlerce dönüm arazi su alabilecek Dolayısıyla arazilerde nadas sistemi kalkacak. ikinci ürüne girişleri sayesinde bitki çeşitliliği atacak verim ve kalitede artış gerçekleşecek. hububat vermede karda 250 kilogramdan 500 kilograma çıkacak ve kalite yükselecek ilave 25 milyon lira gelir sağlanacak ikinci ürünle birlikte gelir 70 milyon lira düzeylerine çıkacak. Böylece ülke ekonomisine bu araçlar 4 kat daha fazla katkı yapacak ayrıca daha fazla istihdam sağlanacak karar sunulması nedeniyle de enerji tüketimi azalacak üretim maliyeti düşecek ve yeraltı su kullanımı azalacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.