banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Avrupa gençliğinin yüzde 15i işsiz


Avrupa Birliği (AB) bünyesinde, Arupa Sosyal Fonu Diyalogda projesi kapsamında Hamburgda düzenlenen etkinlikte konuşan AB komisyonundan Manuela Geleng gençlerle ilgili rakamların korkunç olduğunu belirterek,Avrupa gençliğinin ortalama yüzde 15i işsiz. dedi.

En fazla işsiz gencin olduğu ülkenin yüzde 41,3le Letonyanın birinci sırada, yüzde 40,7 ile de İspanyanın ikinci sırada olduğunu belirten Geleng, en az işsiz genç ise yüzde 7 ile Hollanda dedi. Geleng Almanyanın ise yaklaşık yüzde 10 ile orta sıralarda yer aldığını ifade etti.

Gençlerin meslek eğitimine teşvik edilmesi kadar uyumlarının da önemli olduğuna vurgu yapılan prgğramda düzenlenen açık oturuma Hamburg İş Ajansı Genel Müdürü Rolf Steil, Çalışma Bakanlığı İş ve Tarım Müdürü Bernhard Proksch ile Eğitim Bakanlığı İleri Eğitimden Sorumlu Müdür Thomas Schröder-Kamprad katıldı.

Daha çok Almanyadaki demografik gelişim, yurtdışında alınan diplomaların tanınmaması ve kullanılmayan potansiyeller üzerinde duran konuşmacılar, Almanyada 5-10 yıla kadar özellikle demografik gelişimin hissedileceğini belirterek, önlem alınmaması halinde emeklilik yaşına gelmiş kalifiye elemanlara mecbur kalınabileceğine dikkat çekti.

Konuşmacılardan Rolf Steil özellikle yurt dışında alınan diplomaların tanınması konusundan Almanyanın birçok küçük ülkeye göre bile çok geride kaldığını belirterek, Bu potansiyel yeterince değerlendirilmiyor. Aslında başka ülkelerde olduğu gibi diplomaların tanınması için gerekli kurs veya seminerlerle bu kalifiye insanları ekonomiye kazandırabiliriz. dedi.

İş Ajansı olarak gençlerin meslek eğitimine teşvik edilmesi ve işyerlerine daha fazla yardımcı olunabileceğine de dikkat çeken Steil, Hamburg çok yönlü gelişmiş bir kent olmasına ve çok sayıda meslek dalı bulunmasına rağmen, en fazla ilgi araba tamirciliği gibi klasik meslek dallarına gösteriliyor. Belki biz örneğin işyerlerine sosyal danışmanlık gibi konularda da yardımcı olabiliriz. dedi.

cihan


Etiketler:  Avrupa AB İşsizlik Ekonomi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.