banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Nihat Çiftçi Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

Altın fiyatları hızla yükseliyor

ABD'den Japonya'ya merkez bankalarının kıymetli metale olan talebi destekleyeceği spekülasyonu ile altın yaklaşık 11 ayın yükseğine tırmandı. Platin de şubat ayından beri en yüksek seviyeyi gördü.

Spot altının onsu yüzde 0.3 artışla 14 kasım tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,796.10 dolara çıktı ve Singapur'da yerel saatle 12:58'de 1,794.25 dolardan işlem gördü. Platin ise 1,726 dolardan işlem görmeden önce yüzde 0.7 artışla 29 şubattan beri en yüksek seviye olan 1,730.50 dolara çıktı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, politika yapıcıların gösterge faizi yüzde 0.75'te bırakmalarının ardından yaptığı açıklamada merkezin "koşulların tamamlanmasıyla beraber" devlet tahvillerini almaya başlayacağını açıkladı. Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv'in üçüncü tur parasal genişlemeye gitmesi ile altın üçüncü çeyrekte yüzde 11 değer kazandı.

Aralık vadeli altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek 1,796.10 dolardan alıcı buldu. ETF'deki altın varlıklarının tüm zamanların rekorunu kırması ile altın yatırımcıları üç haftadır alış ağırlıklı trend izliyorlar. Bloomberg anketine katılan 32 analistin 20'si önümüzdeki hafta altında yükseliş beklerken, 9 analist sarı metalin değer kaybedeceğini düşünüyor, 3 analist ise yatay seyir izleyeceği görüşünde.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 103,35 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 692,00 lira oldu. Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.