banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

44. TMMOB Ziraat Mühendisleri Toplantısı Urfa'da Yapıldı

 Toplantıya Genel Başkanımız Özden GÜNGÖR, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin ve Van Şube Başkanları, Adıyaman, Mardin, Kilis, Batman, Bitlis, Bingöl, Hakkari, Tunceli, Osmaniye, Şırnak, Elazığ, Siirt İlleri temsilcilerikatıldı.. Toplantıda; ülkemiz tarımının içinde bulunduğu durum ile mesleki alanımızı ilgilendiren güncel gelişmeler tartışılmış, çözüm yolları üzerinde durulmuş ve özetle aşağıdaki değerlendirmelerde bulunulmuştur.

 Açılışta Şanlıurfa Şubesi Başkanımız Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen Misafirlerine ve katılımcılara hoş geldin diyerek, ‘’Şanlıurfa İlinin Tarımsal Potansiyeli ve Odamızın çalışmaları ‘’ konulu sunuşunu yaptı.

TMMOB Genel Merkez ile Tarım Bakanlığımız arasında Zirai İlaç Bayiliği, kare kodlu zirai ilaç satışı, bayilik sınavı, toprak analiz laboratuarları, 5403 sayılı Toprak Koruma Kanunu, Sorumlu Yöneticilik, Gıda Denetimi, Üye aidatları, Tohumcu firmaların aidat ve ödemeleri, TARGEL Projesi Personeli, Yeni Hükümette Tarım Bakanlığından beklentilerimiz ve İllerimizdeki sorunlar hakkında bilgilendirilme yapıldı.

YÖK tarafından öğrenci alımı konusunda Mühendislikler için katsayı ve kota uygulamasında Ziraat Mühendisliğinde olmamasının, kalite düşüreceği düşüncesi ortaya çıkmıştır. Bu Konuda Genel Merkezimizin oluşturduğu Akademik Komisyonun hazırlayacağı rapor ile ilgili resmi görüşmeler yapılacaktır.

Şanlıurfa Şube Başkanı Doç.Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN ‘’Şanlıurfa İlinin Tarımsal Potansiyeli ve Odamızın çalışmaları ‘’ konulu sunuşunda aşağıdaki konulara değinmiştir.

İlimiz arazi dağılımı bakımından; Türkiye’deki tarım alanının %4,9’ una sahip olup, Konya ve Ankara’dan sonra Üçüncü sıradadır. İlimizin Şu anda ilimizde sulanan alan yaklaşık 4,5 Milyon dekar’ dır. GAP projesi tamamlandığında Şanlıurfa İlinde sulanacak alan miktarı 8.3 Milyon dekar (8.349.000) olarak planlanmıştır. Şanlıurfa ili ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayısı 58.852 olup, Türkiye çiftçi sayısının (2.7 Milyon) % 2.6’sı’dır. 2014 yılında Ülkemizin; Pamuk üretiminin % 42’si, Buğday üretiminin % 8’i, Mercimek üretiminin %36’sı, Arpa üretiminin %11’i, Mısır üretiminin %18’i, Fıstık üretiminin %37 İlimizde gerçekleşmektedir. Bununla beraber 2013 yılında ilimizde yetiştirilen arpanın 123.509, buğdayın 2.260.821, mercimeğin 136.635, pamuğun 2.206.820 ve mısırın 1.016.104 dekarı sulanarak üretilmektedir. İlimiz yıllık TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ yaklaşık 5,1 Milyar TL’dir. Şanlıurfa yaklaşık 1.200.000 ha tarım alanıyla, şuan sulanan 273.000 ha alanla ve GAP bittiğinde sulanacak yaklaşık 600.000 ha tarım alanıyla Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun Tarım merkezlerinde biri olacaktır.

İlimizde tarıma dayalı sektörlerde kayıtlı (2014 Sonu) olarak 248 Zirai İlaç Bayii, 199 Gübre Bayii, 70 Tarım Alet Makine Bayii, 24 Lisanslı Toprak Laboratuvarı, 27 Sulama Birliği, 36 Tarımsal yayım Danışmanlık Şirketi bulunmaktadır. Bölgemizdeki önemli konulara bakarsak:

1. GAP’ın sulanan alanının henüz % 23’lük kısmı biterken, enerji amaçlı % 84’lük kısım tamamlanmıştır. Tarımda atılım için bu kalan alanın bitirilmesi, bölge ve ülkemiz için oldukça önemli ve acildir.

2. Sektörün kontrolü ve düzenlenmesi için her koşulda il ve ilçelerdeki zirai ilaç bayiileri için birer site yapılması için gündem yaratarak, alt yapı çalışmalar yapılmalıdır.

3. Zehir etkili bu tarım ilaçlarını satan kimselerin eğitimini almamış kimselerce satılmasının, ne kadar tehlikeli olduğu için kontroller artırılmalı ve mesai uygulaması tekrar gündeme getirilmelidir.

4. Tarımda yaşanan çözülmenin ve göçün engellenmesi için tarıma verilen destekler gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarılmalıdır.

5. GAP Eylem Planında İlimize ait tarım alanlarının sulamasının bir an önce projeye alınması ve tamamlanması halinde Şanlıurfa Türkiye tarımının başkenti olacaktır. Öyle ki sulamanın katma değeri ilimizdeki tarım potansiyelini 4 - 5 kat arttıracağı unutulmamalıdır.

6. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu 3 Haziran 2005 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 3083 sayılı kanun 1984 ve 5403 sayılı kanun ise 2005 yılında yürürlüğe girmiştir. Birçok ilde Toprak Koruma Kurulu çalışırken, ilimizde bakanlığın çelişkili yazısı veya yanlış yorumlanması nedeniyle kurul toplanamamaktadır. Bakanlık tarım il müdürlüğüne gönderdiği yazıda, tarım dışı arazi kullanım taleplerine 3083 sayılı kanun gereğince işlem yapılması gerektiğini bildirmiştir. Oysa ilimizde talep olmadan veya izinsiz arazi kullanımlarına ne işlem yapılacağı ve yapıldığı açık değildir. GAP çerçevesinde il nüfusunun artması, sektörlerin bölgeye ilgisi ve şehirdeki büyüme amaç dışı arazi kullanımlarını artırdığı dikkat çekmektedir. Her geçen gün tarımsal potansiyeli yüksek alanların hızlı bir şekilde yapılaştığı ve amaç dışı kullanıldığı görülmektedir. Bu ülkenin geleceğini düşünen tüm bürokratlar mutlak olarak Harran, Suruç, Ceylanpınar ve Viranşehir Ovalarının bir an evvel BÜYÜK OVA Statüsüne alınmalı ve korunmalıdır.

Öyle ki ilimizde en büyük tarımsal potansiyeli olan Harran Ovasının köy kadastral parseli dışında kalan 20.000 dekarlık alanı uygunsuz olarak betonlaşmıştır. Buna karşı çıkmak, kontrol etmek, ceza yazmak, önüne geçmek ve Harran Ovasına sahip çıkmak acaba kimin, hangi kurumun görevi meçhul… Umarım yarın çok geç olmaz… Ülke bütçesinin önemli bir bölümünün bölgeye aktarılmasının ana nedeni olan yüksek verimlilik potansiyeline sahip toprakların amaç dışı kullanılmaması ve amacı doğrultusunda değerlendirilmesi için ilgili yasalar çerçevesinde gerekli önlemlerin alınmasını bilgilerinize arz ederim.

Tüm bu uygulamalar Ziraat Mühendisleri Odamız çatısı altında örgütlü bulunan mühendisliklerin de istihdam alanlarını daraltmakta ve sektördeki sorunları çözümsüz kılmaktadır. ODA`mız meslektaşlarımızın özlük hakları ve istihdamı konusunda kuracağı komisyonlarla hızlı çözümler elde etmek üzere çalışmalarını sürdürecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.