banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

2 milyon yoksula özel kart geliyor

2 milyon yoksul verilecek kartla kuyruğa girmeden, beklemeden verilen yardım paralarını çekipalışveriş yapa-bilecek.

Devletin yoksullara yönelik yardımı artık özel banka kartı ile yapılacak. Aile ve Sosyal PolitikalarBakanlığı'nın PTT ile işbirliği yaparak geliştirdiği ‘Sosyal Yardım Kartı Projesi'ni dün Başbakan Tayyip Erdoğan, "sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" sözleriyle duyurdu.

Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda, şartlı nakit transferi, eşi vefat eden kadınlara nakdi yardım, yaşlı ve engelli yardımı, evde bakım aylığı, muhtaç asker ailelerine yardım gibi programlardan düzenli ödeme yapılan vatandaşlara artık bir kart vereceklerini söyledi. Bu ödemelerden yararlanan yaklaşık 2 milyon vatandaşın kuyruğa girmeden, beklemeden, gururları incinmeden, incitilmeden, bu kartlarla paralarını çekebileceğini, alışveriş yapabileceğini belirten Erdoğan, bu kart sahiplerine ne kadar yardım alacağının da SMS yoluyla bildirileceğini bildirdi. 

MAKARNACI DİYE AŞAĞILAMA

"Zekat, sadaka, paylaşma, dayanışma gibi kavramların sadece dini kavramlar değil, bizi biz yapan, tek millet olmayı, asırlar boyu ayakta kalmayı sağlayan kavramlardır" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Birileri bunu anlayamıyor olabilir, birileri bunu farklı yerlere çekiyor olabilir. Bizim gerek bireysel, gerek teşkilat ve gerek hükümet olarak yardımlaşmaya, dayanışmaya verdiğimiz önemi, sosyal yardımlar konusundaki hassasiyetimizi farklı yerlere çekmek isteyenler olabilir. Hatta hatta kendi yaşadığı mahallesinden dışarı çıkmadığı için Türkiye'nin tamamını da kendi yaşadığı lüks mahalle gibi zannettiği için cahillik içinde ihtiyaç sahiplerini, makarnacı, kömürcü diye aşağılamaya cüret edenler de olabilir."

ŞİFASIZ KİBİR HASTALARI

Erdoğan, bu zavalıllara kulak asmayacaklarını belirterek, "Bu dertlerine deva bulunmaz çaresizleri, sadece Allah'a havale edeceğiz. Benim aziz milletimi, ihtiyaç sahibi kardeşimi ‘makarnacı, kömürcü, pirinç, un için oyunu satan adam' diye lanse edenler, kibir hastalığı içinde vicdanını kaybetmiş zavalılardır. Bu çok eski bir hastalıktır. Bu devası olmayan, ilacı bulunmayan, şifası mümkün olmayan bir hastalıktır. Hiç endişeniz olmasın bu tekebbür, yani kibirlilik, bu vicdansızlık, millet karşısında her zaman kaybetmiştir. Bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur. Biz bunlara aldırmayacağız. 10,5 yıl boyunca çok büyük başarıyla hem de dünyaya model olacak şekilde başarıyla yürüttüğümüz sosyal yardımları daha bir aşk, şevkle sürdüreceğiz" yorumunu yaptı.

35'inci madde geçmeden tatil yok

ERDOĞAN TSK İç Hizmet Kanunu'nun darbelerin dayanağı olarak gösterilen 35. maddesiyle ilgili değişiklik yasalaşmadan tatile çıkılmayacağını söyledi. Son anayasa değişikliğiyle darbeler için yargı yolunu açtıklarını belirten Erdoğan, yargıda hesap veren sorumluların ağız birliği etmişçesine hep 35. maddenin arkasına sığındığını, bu maddeyi demokrasiye yönelik girişimleri için bir kılıf, mazeret olarak sunduklarını savunan Erdoğan şöyle dedi: "Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi artık kaldırıyoruz. Madde metninde yapacağımız bir değişiklikle TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, meşhur deyimiyle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. Bu değişiklikle TSK mensuplarının, siyasi faaliyette bulunamayacaklarını açık şekilde kanuna yerleştiriyoruz."

PTT ATM'sinden para çekilecek

EŞİ vefat etmiş kadınlar, yaşlı ve engelliler, Şartlı Eğitim ve Sağlık Programı hak sahipleri ve muhtaç asker aileleri gibi devletten düzenli yardım alan 2 milyon vatandaşa verilen kartlar sayesinde artık banka kuyruğuna girmeden istedikleri zaman paralarını ATM'den çekebilecekler. Yeni dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yardımdan yararlananların cep telefonlarına ödeme dönemlerinde bilgi mesajı gönderecek. Böylece vatandaş yardımının hesabına yatırıldığını öğrenerek, hangi il veya ilçede olursa olsun, kendisine en yakın PTT ATM'sine giderek yardımını çekebilecek. Bakanlık verilerine göre, Mart ayı itibariyle 65 yaş üstü muhtaç, güçsüz ve kimsesiz 1 milyon 242 bin; eşi vefat etmiş 241 bin kadın ile engelli maaşı alanlar ve asker aileleri artık PTT kart ile yardımlarını kimse duymadan, görmeden, sessizce alabilecekler.

3'üncü havalimanına CHP'nin gücü yetmez

ERDOĞAN, İstanbul'daki yeni havaalanı için Danıştay'a başvurmaya hazırlanan CHP'ye de, "İşte CHP budur. Hiçbir zaman hizmetin adresi olmadılar, her zaman yatırımları engellemenin adresi oldular. Bu da bunlardan bir tanesi. Fakat biz attığımız adımları yere sağlam basarak atıyoruz. Allah'ın izniyle dünyanın sayılı havalimanlarından birisi olacak olan 3. İstanbul Havalimanı gerçekleşecek, bunu engellemeye onların gücü yetmeyecektir" sözleriyle yüklendi.

Kaynak: Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.