banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Viranşehir Urfa Haber Balıklıgöl

100 Milyon TL’lik Yatırım; Yeni Arıtma tesisi
100 Milyon TL ihale bedeli tahmin edilen projenin gerçekleşmesi durumunda, Şanlıurfa’nın önümüzdeki 30 yıl için içme suyu problemi çözüme kavuşmuş olacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, İçme Suyu 2.Kısım Arıtma Tesisi ile ilgili yazılı ve görsel bir açıklamada bulundu.
Arslan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Belediyesi olarak 3 yıldır söz konusu projeyi hazırladıklarını belirterek, proje hazırlığında son aşamaya geldiklerini belirtti.
İçme suyu Yeni Arıtma Tesisinin 2 kısımdan oluştuğunu vurgulayan Arslan, 1. Kısmında Arıtma Tesisi, 2.kısmında ise depo pompa istasyonu ve ana isale hattının bulunduğunu ifade etti.

İÇME SUYU TESİSİNİN KAPASİTESİ İKİ KAT ARTACAK
Mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin 270.000 m3/gün iken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin 600.000 m3/güne çıkarılmış olacağını da kaydeden Arslan, “Bu da Şanlıurfa’nın önümüzdeki 30 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması anlamına gelmektedir. Arıtma tesisiyle birlikte Dağeteğinde 2 adet, Maşuk’ta 2 adet, Direkli’de 1 adet, Yenice’de 1 adet, Karaköprü’de 1 adet olmak üzere toplam 7 adet depo, 5 adet pompa istasyonu yapılacaktır. Ana isale hattı 28 Bin 600 metre uzunluğundadır. Tahmini ihale bedeli 100 Milyon TL öngörülmektedir” dedi.
Arslan, 2. İçme suyu 2. Kısım arıtma tesisi özellikle imara yeni açılan Dağ Eteği, Sırrın, Sırrın Karşıyaka, Karaköprü, Maşuk ve Yenice Mahallelerine içme suyu götürülmek üzere planlandığına da vurgu yaptı.

ARITMA TESİSİ İHALESİ 3 AĞUSTOS’TA
Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Şanlıurfa için büyük önem taşıyan projede ihale tarihini de açıkladı.
Arıtma tesisi ihalesinin 3 Ağustos Cuma günü saat 14.30’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde yapılacağını ifade eden Arslan, Depo ve Ana İsale Hattı ihalesinin ise 3 ay içerisinde yapılmasını planladıklarını kaydetti.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.