ŞEHRULLAH MUHARREM AYI (1447)

ŞEHRULLAH MUHARREM AYI (1447)


26.06.2025 Tarihinde Hicri yıl başını idrak ettik  O kadar inanç erozyonuna uğramış, Batı, batılla aşılanmışız ki, beyinler, iç duygular İslami değerlerden fersah, fersah uzaklaşmıştır. Bu kadar mı  ifsad sellerine kapılmışız.

Mülümanların Hicri Yıl başı geliyor. Sosyal medyada, Ekranlarda, Ceridelerde konu bile edilmiyor. Demek Hicri yıl başı müstehcen diziler kadar değer taşımıyor. Bu acı bir tablodur. Muharrem  Ayının Onu (Aşure) Günü gelince tiritlerden gecilmiyor. Hemde resmi Erkan tarafından.

Muharrem Ayında çok güzel şeyler olmuştur. Bunlar; Adem( A.S) Duası bu ay da kabul olmuştur. Yunus Peygamber bu Ayda Balığın karnından kurtulmuştur. Musa  (A.S.) Bu Ayda Firavun'un tasallutundan kurtulmuş, Asayı denize vurarak Deniz yarılmış, Kendisi ile tabileri kurtulmuş. Firavun ve tabileri Denizde boğulmuştur. Yusuf (A.S.) Kuyuya atılmış babası Hz. Yakup A.S'mın gözleri ağlamaktan kapanmış, bu Ayda  Hz. Yakub'un gözleri açılmıştır. Yusuf A.S.Kardeşleri tarafından kuyuya atılmış bu Ayda kuyu zindanından kurtulmustur.  Nuh (A.S.)'mın Gemisi bu ayda Cudi dağına demirlenmiştir. Hz.İbrahim A.S bu Ayda Ateşten kurtulmuştur. HZ.Davud'un Duası bu Ayda kabul olmuştur. Hz İsa (A.S.) Bu ayda doğmuş, bu Ayda semaya çekilmiştir. Hz.İsmail bu ayda doğmuştur. Eyyup A.S. Yara bere içindeyken bu ayda hastalıktan kurtulmuştur. Bunca güzel hadiseler Muharrem Ayında vuku bulmuşken, anlatılmışken neden bu konular anlatılmaz, anlatımlarda cılız kalır?

Toplum en çok Aşure yemeklerine özendirilir. Kapitalizmin emici hortumları Büyük marketler, şimdiden Ekranlarda Aşure malzemelerinin reklamını yapıyorlar. Aşure yapmak, dağıtmak nerede ise  farz olmuştur. Halkı bu konular da aydınlatacak gerçek Alimlerdir. Kuran'ı kerim de aylar 12'dir Tevbe Suresi Ayetler, 36. 37. Dört Ay vardır ki, onlar haram Aylardır bu aylardada savaş yapılmaz, Haram Aylar; Zilkade, zilhicce, muharrem, Recep aylarıdır. Kemirgen, sömürgenler Hukuksuz savaş yapmada bile Haram Ayları tanımıyor. gavur, Müslüman aynı safta.

Arabi Aylar da 12'dir. Bunlar: 1.Muharrem 2. Safer 3. Rebiül Evvel 4. Rebiül Ahir. 5. Cemaziyel evvel. 6.Cemaziyel Ahir 7. Recep. 8. Şaban. 9. Ramazan. 10. Şevval. 11.Zilkade. 12. Zilhicce Aylarıdır.

Kız, erkeklerde isimler artık İslam'a göre konmuyor. Batıcılıkla batmışız İslami Aylar es geçince, İsrail, İran savaşı başladı İran Filistin'e yaptığı yardımın bedelini ödesede Siyonizme boyun eğmedi, Büyük Şeytana "sizden korkmuyorum" dedi. Meydan okudu. Demir kubbe delinmezdi, delindi, günlerce Telavivde sren sesleri çalındı binalar harap oldu. Gösterilmeyen ölumler gösterilmedi, Siyonist Natenyahu pes etti, eli kanlı Siyonist Trump imdada koştu, İran yine pes etmedi tek taraflı barış ilan etti.

Bu olan biten, şanlı direnişi mezhep gözlüğü ile kör gözler görmedi, sağır kulaklar füze seslerini işitmedi. Sonuç; Hamas tasfiye edilecek Filistin siyonizme kayıtsız şartsız bağlı Arap liderleri, taşeronları yönetecek.

İslam işbirliği Filistin gündemi ile toplandı hamasi nutuklar atıldı bildirgede hiç bir müeyyide yok. Sanki kınama işbirligidir. Muharrem Ayında vuku bulan tarihi kara bir leke Kerbela vakasıdır. Zerre kadar savunulacak bir tarafı yoktur.

Muharrem Ayının Onu matem günüdür. Ehli Beytten başta Hz. Huseyin R.A. ile beraber 70'e yakın insan yezit ordusu tarafından aç bırakılmış, susuz bırakılmış sonunda şehit edilmişlerdir. Vahşice bir şehadet. Kafaları kılıçlarla uçurulmuş, kafalar kılıçlar uçlarına takılarak zalim katillere gösterilmiştir. Bu katillerin hepsi Muşlüman. Onun için Filistin'de Siyonistlerce yüzbinlerce Acımasızca katledilen Filistinliler sadece katil Natenyahu yönetimi tarafından değil, dolaylı dolaysız yardım eden işbirlikçi müslümanlarda suç ortaklarıdır.

Hicri yılbaşı Ümmetin uyanışına vesile olsun. Tüm kötülüklerden hicret etmeyi nasip eylesin....Vesselam