Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_34lufuih9mtt0giv95r4tainr4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
YGS Sınavı bugün! Urfa'dan YGS sınavına kaç kişi giriyor? YGS hangi tarihte açıklanacak? haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

YGS Sınavı bugün! Urfa'dan YGS sınavına kaç kişi giriyor? YGS hangi tarihte açıklanacak?


Her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın sabah saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek.  Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından, bugün YGS’ye girecek öğrencilere sınav öncesi moral-motivasyon amacıyla program düzenlendi.
Şanlıurfa’da yaklaşık 19 bin öğrencinin gireceği sınavda adaylar, her biri 40 soruluk Türkçe, temel matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında toplamda 160 sorudan oluşan testleri cevaplayacak.

Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından üniversiteye hazırlık yapan YGS öğrencilere moral-motivasyon programı tertiplendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra öğrencilere tatlı ikram edilerek, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programda sınava girecek öğrencilere bilgi veren eğitimci Fehmi Göv, “Kesinlikle sınavda heyecana kapılmayın. Bunun önüne geçmek için sihirli bir değnek yoktur. Tek çözümü kendimizi şuna şartlandıracağız. Bu sınav olmazsa olmazlardan değildir. Bu sınav olmazsa bir daha ki sınav olur düşüncesiyle girmeliyiz.” diyerek sınav öncesi ve sonrası için gerekli bilgiler verdi.

Programda duygularını dile getiren öğrenci Yakup Paçal, “Elimizden gelen gayreti sarf ettik. Sınava kendimi hazır hissediyorum ve fazla heyecan da yoktur.” dedi.

Gerektiği kadar sınava hazır olduğunu söyleyen öğrenci Şefik Öztürk, “Sınava hazırlığımız iyi geçti. Son 2 ayda motivasyonumuzu biraz daha artırdık. Gerektiği kadar kendimizi sınava hazır hissediyoruz. Orta düzeyde bir heyecan var.” İfadelerini kullandı.

Son olarak öğrenci Muhammed Emin Göçmen ise, “Sınava hazırlığım orta düzeydeydi. İkinci yıldır sınava giriyorum bundan dolayı kendimi sınava hazır hissediyorum. İlk sınavda heyecan yoktu ama ikinci dönemde heyecan var. Kaybedeceğim korkusu var sonuçta. Allah kısmetimizde ne yazdıysa o olacaktır.” şeklinde konuştu.

  Sınavın sonuçarı (YGS) 25 Mart’ta açıklanacak

Ülke genelinde 2 milyon 178 bin 563, Şanlıurfa’da yaklaşık 19 bin adayın katılacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) sonuçları, 25 Mart’ta ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilecek. (Ramazan Casuk/Hüseyin Yetmiş-İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.