banner2
Öne Çıkanlar haber Bozova Haliliye Belediye Harran Üniversitesi

Yapsatçıların kaçak yapıları bir bir yıkılıyor‏


Zemin artı 2 kat izin ruhsatı bulunan Bağlarbaşı mahallesindeki bir binada zemin artı 4 kat çıkınca belediyenin yıkım ekipleri harekete geçti.

Bu gün sabah saatlerinde Bağlarbaşı Mahallesi 1846 sokaktaki yap saçtı Nabi Ç.’nin zemin artı 2 kat ruhsat izini verilen binaya 2 kat fazla çıktığı binanın önüne geldi. Daha önce mahkeme kararıyla üçüncü katın yıkımını durduran yapsatçı Nabi Ç. dördüncü katı da yıktırmamak için çaba sarf etti. Polis ve zabıtanın güvenlik önlemleri aldığı yıkımda belediye ekipleri binanın kat fazlalığını yıktı.

Yıkım ekibiyle birlikte Bağlarbaşı Mahallesindeki bölgeye giden Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı şunları söyledi;” Belediyemizin gece kondu ve kaçak yapılarla ilgili karlı tutumu devam ediyor. Ve devam edecek. Bundan sonra bu kentte herkes imarına ruhsatına ve usulüne uygun yapı yapmak zorunda. Kaçak yapı ile mücadele ile belediye çalışmalarını yürütürken her türlü kamu desteğinin de yanında olması lazım.

Belediye bir yıkım kararı aldığında gidip mahkemeden yıkımı durdurma karı alıyor.Bu durdurma kararı belediyenin elini kolunu bağlıyor ama vatandaşın elini kolunu serbest bırakıyor. Üçüncü katının yıkımını mahkeme kararıyla durduran vatandaş bir bakıyorsunuz ki bir süre sonra 4’üncü katı çıkıyor. Bir süre 5’inci katı yapıyor. Yani yargı da yıkımı durdurma kararı alırken mutlaka faaliyetini de durdurması lazım. Yıkımını durdurduğunuz ancak faaliyetini durdurmadığınız zaman bir süre sonra karşınıza bir başka gece kondu çıkıyor.Siz yıkım kararını aldığınız zaman o bina bitmiş oluyor.Yargı sonuçlanıncaya kadar adam binasını bitirmiş oluyor.Bunun içinde yargının bu kararları alırken daha dikkatli olması lazım.”dedi.
www.balikligol.com

BELEDİYE KAÇAK YAPI YIKIM ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.