banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

Harran İlahiyatta Mezuniyet Sevinci - GÖRÜNTÜLÜ
Urfa City AVM konferans salonunda gerçekleştirilen törene Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir, Dekanlar, Öğretim Elemanları, mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
BU BİR MESULİYETTİR
Törende konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “ Mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerimize önerim atandıktan sonra işinize, sabah 8 akşam 5 mantığıyla bakmayın. Dersimi yapar çıkarım başka bir şeye karışmam, demeyin çünkü bizim toplum olarak daha ileriye gitmemiz için bu zihniyeti yenmeliyiz. Nasıl ki bir matematikçi dersi kötü anlatırsa öğrenci matematiğe antipati duyar, aynı şekilde bir din kültürü öğretmeni de dini iyi anlatamazsa Allah korusun öğrenciyi dine düşman eder. Bu bir mesuliyettir. Mezun olan öğrencilerimizi ve maddi manevi destek veren ailelerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. 
 
SAĞLAM BİR İNANÇ OLMAZSA YAPTIĞIMIZ TÜM AMELLER BOŞA GİDER
Mezun olan Öğrencilere tavsiyeleri olduğunu söyleyen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir ise açılış konuşmasında şunları söyledi; “ Burada, İslamiyet’in temel kaynaklarına nasıl ulaşacağınızı, bu kaynaklardan nasıl bilgiler elde edeceğinizi öğrenmiş oldunuz. Bir Müslümanın hayatında en önemli şey inançtır. Çünkü sağlam bir inanç olmazsa yaptığımız bütün ameller ve işler boşa gider. İnancı sağlam olmayan biri hedeften uzaklaşmış bir yolda yürüyenlere benzer. Günümüzde ilahiyat algısını yanlış göstermek isteyen bazı çevreler var ve bunlar bazı değerlerimizin arkasına sığınmaktalar. Bunlardan en tehlikeli olanı, ‘kuran bize yeter dolayısıyla kuranın içerinde her şey var, biz onu okuyup anlarsak başka bir şeye ihtiyacımız yok’ gibi bir iddia ile ortaya çıkmaktadırlar. Sünneti ret etmekteler. Böylece İslamiyet’in büyük bir kısmını ortadan kaldırmaya çalışmaktalar. Bunlara karşı da dikkatli ve titiz olmalıyız” dedi.  
Mezuniyet töreni, öğrencilerin oynadığı skeçlerle, müzik dinletisi ile devam etti. 
 
Mezuniyet programının sonunda mezun olan öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar. 
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi,  üç bölümde toplamda 340 öğrenci mezun etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.