banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Üniversite Güvenlik Görevlisi Kimliği Sorunca Darp Edildi


Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde çalışan bir güvenlik görevlisi, bilinmeyen bir nedenden dolayı öğrenci tarafından darp edildi. Darp olayı güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, M.R. isimli üniversite öğrencisinin içerisinde bulunduğu 34 KP 0961 plakalı otomobili, kampus nizamiyesinde durduran özel güvenlik görevlisi İsmail Türkmen, araçtakilerden öğrenci kimliklerini göstermelerini istedi. Kimlik göstermek istemeyen öğrenciler, güvenlik görevlisine 'Polis misiniz?' diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine güvenlik görevlisi nizamiyeye yürürken araçlarının kampusa alınmamasına öfkelenen Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi M.R., oturduğu arka koltuktan inerek özel güvenlik görevlisi İsmail Türkmen’e saldırdı. Türkmen, öfkeli öğrencinin kafa darbesiyle burnundan yaralandı. Nizamiyede görevli diğer güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle taraflar birbirlerinden ayrıldı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Aldığı darbeyle kanlar içersinde kalan güvenlik görevlisi İsmail Türkmen, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından 5 gün iş göremez raporu aldı. Gözaltına alınan M.R. ise güvenlik görevlisinin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı. Yaşanan olay ise nizamiyede bulunan güvenlik kameralarınca kaydedildi.

REKTÖR TAŞALTIN KINADI

Darp olayı meydana gelmesinde sonra şiddet olaylarına tepki gösteren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bu tür müessif olayların bir daha yaşanmamasını umduğunu söyleyerek, Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını hatırlattı.

konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşaltın şunları söyledi: "Osmanbey Kampüsü nizamiye girişinde kimlik sorgulaması yapan güvenlik personelimize yapılan esef saldırıyı kınıyorum. Saldırıda personelimizin burun kemiğinde çatlaklar oluşmuş, personel beş gün iş görmezlik raporu almıştır. Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını hatırlatıyor ve bu tür müessif olayların bir daha yaşanmamasını umuyorum. Üniversite yönetimi olarak şiddete maruz kalan personelimizin yanında olduğumuzun bilinmesini ve kendilerine her konuda da destek olacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Bu ögrenci okusa ne olur okumasa ne oluyor. Kınama yetmez "arkası kuvvetli değilse" disiplin komitesince ihraç edilmeli

Avatar
Mersavili Musa 5 yıl önce

Ekmek parası için asgari ücretle çalısıp evine rızk goturmeye çalısan bir insana gorevini yaptığı icin bunu yapan çocugun ana-babasına acıdım.

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Ben olsam ögrenci arabalarınin girisini toptan yasaklarim

Avatar
Nejat 5 yıl önce

ALLAH KORKUSU OLAN BUNU YAPMAZ. ÇOK YAZIK BİR DE ÖGRENCİ OLACAK

Avatar
Abuzettin Kılkuyruk 5 yıl önce

KINANMAK OKULDAN ATILMAKTAN KÖTUDÜR. İLERDE KPSS DE 100 BİLE ALSA KINANDIĞI İÇİN BİR YERE GIREMEZ

Avatar
Türkiye Özel Güvenlik Görevlileri Derneği Başkanlıgi 5 yıl önce

TÖGGDB olarak olayı kınıyoruz. Şımarık yetistirilmis bir çocuk muhtemelen. Aile güvenlikciye şikayetci olmamasi icin baskı uyguladiysa yarin bu cocuk birini oldürurse pisman olurlar

Avatar
Köylübey 5 yıl önce

KINA'NANA Bizim köyde kız bile vermezler...

Avatar
Babyblade 5 yıl önce

Mr. Zotto'nun Urfaspor hakkındaki güzide yorumları gibi bu görüşünün de altina imza atarım...