banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Toplum Gönüllüsü Gençler Şanlıurfa'da

     Şanlıurfa Belediyesi'nin davetlisi olarak 12 - 26 Temmuz 2010 tarihleri arasında Hayati Harrani Gençlik Merkezi'nde Urfalı gençlerle bir araya gelen İstanbullu ve Adapazarlı toplum gönüllüleri, deneyimlerini Urfalı gençlerle paylaşma imkânı yakaladı.

      Şanlıurfa'da yaşamını sürdüren 6-15 yaş arası imkânı kısıtlı gençlerin sosyal ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek amacıyla bir dizi eğitimin yer aldığı projede, Toplum Gönüllüsü gençler, Urfalı gençlere öğrenme, problemleri çözme, katılım mekanizmalarını geliştirme v.b birçok konuda ön ayak olmak istiyor.

      Şanlıurfa'nın tarihi dokuları ve kültürel değerlerini görme ve tanıma imkânı bulan İstanbullu ve Adapazarılı gençler, proje kapsamında Urfalı gençlerle tiyatro, müzik, takı, tasarım vb. alanlarda deneyimlerini paylaşıyor. Kukla ve dans gösterilerinin de yer aldığı eğitimler sırasında oldukça ilginç görüntüler oluşuyor.   

TOPLUM GÖNÜLLÜSÜ GENÇLER ŞANLIURFA'DA OLMAKTAN MUTLU

      Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliğinde Adapazarı Enka Lisesi Organizasyonu'nda TOG Vakfı'nın "Dönemsel Yaz Projeleri" kapsamında Şanlıurfa'ya gelen gençler Urfa'yı oldukça beğendiklerini ifade ettiler.

      15 gün süreyle Hayati Harrani Gençlik Merkezi'nde 12 ila 17 saatleri arasında çeşitli dallarda atölye çalışması yapacak olan gençler tatil dönemini Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da geçirmekten mutlu olduklarını söylediler.

     55 kişilik bir öğrenci grubuyla İstanbul ve Adapazarı'ndan Şanlıurfa'ya geldiklerini belirten Toplum Gönüllüsü Berfin Azdal, 15 gün boyunca yaklaşık 85 Urfalı çocuğa sanatsal ve sportif amaçlı eğitimler vereceklerini söyledi.

    Projeye Adapazarı Enka Lisesi'nden katıldığını belirten Oğuzhan Gürsoy ise tatil dönemini Şanlıurfa'da en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

    Projeye destek veren Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi'ne minnettarlık duyduklarını ifade eden Toplum Gönüllüsü Gürsoy, "Urfalı gençlerin öğrenme azmi bizleri oldukça etkiledi. Bence genç arkadaşlarımıza imkan verildiği takdirde oldukça güzel işlere imza atacaklarını inanıyorum" dedi.

    Proje kapsamında devam eden eğitimleri yerinde incelemek amacıyla Hayati Harrani Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe Proje Koordinatörlerinden bilgi aldı.

    Sosyal sorumluluk anlayışıyla uzak diyarlar olan İstanbul ve Adapazarı'ndan gelen gençlere teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Yücetepe, "Misafirimiz olarak kentimize gelen öğrenci grubu, Hayati Haranı Gençlik Merkezi'ndeki gençlerimize oldukça önemli konuda ön ayak olacaklar. Ben öncelikle böyle bir sosyal sorumluluğa sahip gönüllüleri kutluyorum" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.