banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Susuz köylerden manzaralar

Türkiye çağ atlama yolunda hızla ilerlerken köylerde yaşanan sıkıntılar ise hiçte çağ atlama yolunda görünmüyor. Halen içme suyu olmayan, yolları bozuk birçok köyle haritadaki yerini koruyor.

Türkiye’de yapılan sürekli yeniliklerden gelişmelerden bahsedilirken, ama Anadolu’da var olan sorunların aşılmaması gelişmeleri tam olarak gözler önüne sermiyor.

GAP ile birlikte Güneydoğu Anadolulun kalkınması ve istihdam noktasında ilerleme kaydederken, sulu tarım ile birlikte yaşanan canlı ve refah seviyesi yinede köyler var olan sorunların bitmesine ön ayak olamadı.

İl genel meclisi ve köylere hizmet götürme birliği tarafından her defasında köylere gerekli yatımlar yapılacak ve yapılıyor denmesine rağmen halen çözülen sorunlar yok gibi.

 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine yaklaşık 30 km uzakta bulunan 33 haneli yaklaşık 400 nüfuslu kartal köylünün su çilesi bir türlü bitmiyor

Köyden 1 kilometre uzakta taşlı yoldan gidilen kuyudan köylüler eşeklerle köye içme suyu taşıyorlar, kartlı köyünün içme suyu sorununa çözüm aranacak mı? acaba.

Yollara bozuk ve GAP’ın merkez noktasında yer alan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Aşağı Cinbolat köyünde yaşanan soruna çözüm arama noktasında şuana kadar herhangi bir çalışma yapılmamış.

 

Bereketli toprakların uçsuz bucaksız olduğu Harran ovası ile Ceylanpınar ilçesini birbirine bağlayan yolda stabilize çalışmalarına bağlandı bağlanmasına halen sorun olarak devam ediyor.

 

Mutlukaya köyünün içinden akan atık sular pis koku ve mikrop saçarken henüz bir önlem alınmış değil Bir çocuğun ölümüne neden olan kanalizasyon lagarlarından kanalizasyon sularının aktığı ay mezrasının içinden açıktan geçen ve mikrop saçan suları alınmayan önlem hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Bunlar GAP bölgesinde saydığımız bir kaç köy sorunu bu sorunların çözümü için ortaya konulan ciddi bir çalışma ise söz konusu değil.

Eşeklerin sırtında kilometrelerce yol katledip evlerine içme suyu götüren insanların sorunları ne zaman çözülecek

 Haber; KanalUrfa

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.