banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Siverek Fen Lisesi Açılıdı


Kaymakam Hamza Erkal ve Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile birlikte okula gelişinde Vali İzzettin Küçük’ü öğrenciler çiçekler ve halk oyunları gösterileriyle karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardındansa açılış konuşmalarına geçildi. Programda konuşan Vali İzzettin Küçük; pek çok hizmeti gerçekleştirdiklerini ancak önceliklerinin çocukların eğitimleri olduğunu dile getirdi.

“Sizlerin okuması, üniversiteye gitmesi, ardından da meslek sahibi olmanız bu devletin en önemli hedefidir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Küçük; bu yüzden Şanlıurfa’da son iki yılda devletin milli eğitime 750 milyon TL harcandığını belirtti.

Konuşmasında okula ismi verilen Prof. Dr. Abdülkadir Karahan’a ve çalışmalarına da yer veren Vali İzzettin Küçük, Abdülkadir Karahan’ın sadece Siverek’in Şanlıurfa’nın değil Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli simalardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Vali Küçük şöyle devam etti: “Böylesi kıymetli bir insana elbette biz de vefa göstereceğiz. Bu ülkenin insanlarının en büyük özelliği vefadır. İyi şeylere sahip çıkmayan insanlara iyi şeyler bir daha uğramaz. Biz de onun için Siverek’in gururu hocamızın ismini bu okula vermeyi uygun gördük. Okulumuz tüm Siverek’e ve Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olsun.”

Okula ismi verilen Prof. Dr. Abdülkadir Karahan’ın kızı Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise yaptığı konuşmada: “Bugün burada sadece bir Fen Lisesi açmıyoruz. Biz yarınlarımıza kapı açıyoruz. Yarınların Karahan’larını yetiştirmek üzere işte bu okulun kapılarıyla ortak geleceğe kapı açıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte kurdeleleri kesen Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, sınıfları gezdi. Son olarak da yeni açılan okulun bahçesine yine öğrencilerle birlikte fidanlar dikildi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.