banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Urfa'da Fatih Projesi toplantısı


Toplantıya Fatih Projesinden sorumlu İl Şube Müdürü, İlçe Şube Müdürleri, Fatih Projesi İl Koordinatörü ve ilçelerdeki tüm Fatih Projesi Koordinatörleri katıldı.

Viranşehir İlçe Milli Eğitim toplantı salonunda, düzenlenen toplantıda konuşan Şube Müdürü İbrahim Cabek, toplantının açılış konuşmasında EBA’nın öneminden bahseden bahsetti.

Fatih Projesinin eğitim açısından son derece önemli olduğunu belirten Cabek, “Okullarımızın çoğunda Etkileşimli tahta ve alt yapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Projenin etkili ve doğru şekilde kullanılabilmesi için EBA (Eğitim Bilişim Ağı) portali hayati önem taşımaktadır. EBA portali sayesinde öğrencilerimiz profesyonel düzeyde hazırlanmış ders materyallerini ücretsiz bir şekilde kullanabilecek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanacaktır. Bu nedenle okullarımızdaki tüm öğretmen ve öğrencilerin EBA portalini kullanması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir." dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Canbek’in konuşmasından sonra söz alan Fatih Projesi İl Koordinatörü Orhan Bozbey ise Fatih Projesi’nin Bakanlığın en büyük projesi olduğunu bunun için çok gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"Fatih Projesi’nin çok amaçlı bir proje olup salt donanımsal bir proje değildir.” diyen Bozbey, Etkileşimli Tahta, Tablet Bilgisayar, Çok Fonksiyonlu Yazıcı, İnternet altyapısı, yüksek hızda fiber internet gibi donanımsal bileşenlerin yanı sıra öğretmen ve öğrenciler EBA portali gibi zenginleştirilmiş ders kitaplarını, animasyonları, videoları, eğitsel oyunları ve görselleri ücretsiz bir şekilde kullanabilecektir. Bu içeriklerle beraber ulusal ve uluslararası eğitsel diğer yayın kuruluşların materyallerine de EBA şifresiyle ücretsiz bir şekilde kullanabilecektir. Aynı zamanda kendi hazırladığımız materyal, dosya, haber ve dokümanları da site içinde paylaşabiliyoruz. Böylelikle hem materyal temini sağlayacak hem de materyal paylaşımı yaparak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunabileceğiz. Bu nedenle EBA’nın tanıtımı ve kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalar yapmamız gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Fatih Projesi İl Koordinatörü Orhan Bozbey’in sunumunun ardından ilçelerdeki Fatih Projesi Koordinatörleri söz alarak sahada yaşanılan sıkıntıları, çözüm önerileri ve yapılması gereken çalışmalar kararlaştırılarak toplantıya son verildi. (Sabri Acet-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.