banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Viranşehir Çadırkent’te 5200 Suriyeli Çocuğa Eğitim Veriliyor

205 öğretmenin görev yaptığı okulda öğrencilere ayrıca görevlendirilen 7 öğretmen tarafından Türkçe öğretiliyor. Çadırkentte eğitim faaliyeti veren okulda Türkçe dersleri en çok rağbet gören dersler arasında.

AFAD Viranşehir Konaklama Tesislerinde okul çağındaki öğrencilerin eğitimden mahrum kalmamaları için okul atçılarını kaydeden Kamp Müdürü Zeki Kaya 62 derslikte, 5200 öğrencinin, 205 öğretmen tarafından eğitildiğini kaydetti. Derslerin sabah ve öğlen olmak üzere iki zamanlı olduğunu söyleyen Kaya, mezun olan öğrencilere diploma verildiğinin de altını çizdi.

Viranşehir AFAD Çadırkent Konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli sığınmacılar ise, Türkiye’nin her konuda kendilerine destek verildiğini ifade etti. Sığınmacılardan Musa Abdullah Kaymakam Dr Huzeyfe Citer ve Çadırkent yönetimine teşekkür ederek şunları kaydetti: “ Çadırkentte her türlü hizmeti alıyoruz. Çocuklarımızın aksayan eğitimi için burada okul açılarak bu sorun giderilmeye çalışılıyor. Bizler vatanımız çok özlüyoruz. Ama Türkiye’de bizim vatanımız gibi. Her türlü ihtiyacımız gideriliyor. Çocuklarımızın cahil kalmasını engellemek için Çadırkentte okul açıldı. Bu bizleri çok memnun etti. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün devlet büyüklerini teşekkür ediyorum. Bizleri yaptıkları bu fedakarlığı asla unutmayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.