banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Şanlıurfa'da ilahiyatçı bayan öğrencilere konukevi

Şanlıurfa Büyükşehir ve Haliliye Belediyeleri İlahiyatçı bayan öğrenciler için Kuran kursu üzerinde Öğrenci Konukevi yaparak, bayan öğrencilere ev ortamında ek Arapça dersleri ve dini dersler ilgili eğitim almasını sağladı. Hz. İbrahim Kuran kursu üzerinde açılan dört katlı Öğrenci Konukevinin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin eşi Hatice Kübra Görmez, Vali yardımcısı Mehmet Keklik, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve Haliliye belediye Başkanı Fevzi Demirkol katıldı.

Açılış yaptıktan sonra kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, ‘En hayırlınız Kuranı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir’ Hadisi Şerifini hatırlatarak, bu konuda kendilerinin de katkıda bulunduklarını belirti.

Keklik, “Öncelikle bu güzel müessesin açılması şüphesiz valiliğimizin isteği üzerine Büyükşehir ve Haliliye belediyelerimizin Müşterek çalışmalıyla ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 28 tane bayan öğrencimizin ev ortamında, aile ortamında, sıcak bir ortamda burada ikamet etmelerine imkân tanımıştır. Güvenilir bir ortamda, huzur içerisinde kardeşlerimizi inşallah burada eğitimlerine devam edeceklerdir. Tabi Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘En hayırlınız Kuranı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir’ buyurmuştur. Bu çerçevede burası aynı zaman da bir Kuran kursu, inşallah alt katı Kuran kursu olan bu güzel müessesede, birçok kardeşimizde Kuranı Kerim’i öğrenme fırsatı bulacak.Aynı zamanda burada ilahiyatta okuyan öğrencilerimizde bu müessesede ek Arapça dersleri alarak vs. dini dersleri alarak inşallah kendilerini daha iyi bir şekilde yetiştirecekler” diyerek sözlerine son verdi.

Kurdelelerle açılan ‘Öğrenci Eğitim Konukevi’ ilk mensuplarını ağırlamak üzere Kuran Kursuna teslim edildi. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.