banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Eğitim PKK Harran Üniversitesi

KÜÇÜK; “OKULDA KALP VE KİŞİLİK DE GÜÇLENMELİDİR”

   Özel bir okulun temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; okulların belirli bilgilerin verildiği yerler olarak sınırlandırılamayacağını dile getirerek:“Eğitim sadece sınıflara girip belli bilgilerin alındığı bir yer değildir. Eğer eğitimi buna hapsedersek çok sınırlı bir şey yapmış oluruz. Bunun yanında eğitim özgür düşünmeyi sağlar. Okullarda belli bir bilgiyi alıp hayata devam edemezsiniz. Dünyadaki bilgi her on yılda bir yüzde elli değişiyor ve artıyor. Okulun verdiği bilgiler on yıl sonra o öğrencinin çok az işine yarayacaktır. Eğitimin en önemli özelliği düşünmeyi öğretmektir. Bir insanın iyi bir okuldan mezun olmasının alametifarikası mantıklı ve özgür düşünebiliyor olmasıdır. İyi bir eğitimin en önemli özelliği düşünebilmeyi öğrenmek ve öğrenebilmeyi öğrenmektir. Hayat, bilgi ve çevre değişiyorsa sizin de bazı şeyleri yeniden öğrenmeniz lazım” dedi.



Okullarda verilmesi gereken eğitimin en önemli ayaklarından birinin de değerler eğitimi olduğunu kaydederek devam eden Vali İzzettin Küçük konuşmasında: “Bir diğer önemli konuda değerler eğitimidir. Okul ruhsuz ve duygusuz bir yer değildir. Okulda nasıl beyin güçleniyorsa; kalp ve kişilik de o okulda güçlenmelidir. Teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi çocuklarımıza öğretince emin olun hayatımız yüzde elli kolaylaşacaktır. Teşekkür etmek karşıdakinin yaptığı iyi şeylerin farkında olmaktır. Özür dilemekse kendi hatalarının farkına varabilmektir. Değerler eğitimi sadece bunlarla sınırlı değil tabi ki ancak, bunları değerler eğitiminin önemini belirtmek için söylüyorum. Bunların yanında milli ve evrensel değerlerimiz de var. Okullar bu değerlerin verildiği yaşandığı ve içselleştirildiği yerlerdir” ifadelerine yer verdi.



Öte yandan Şanlıurfa’nın genç ve dinamik yapısına da konuşmasında yer veren Vali İzzettin Küçük: “Gençlerimizi eğitim ve istihdamla muhakkak buluşturmalıyız. Bu ikisi çok önemli. Hele ki bu il için daha da önemli. Çünkü Türkiye’nin en genç nüfusuna sahibiz. 2 milyonluk şehirde ilk, orta ve lise düzeyinde toplam 625 bin öğrencimiz var. Gençlik büyük bir enerjidir. O enerjiyi uygun bir yola sokmak zorundayız. Bu da eğitimle olur. Aksi halin cevabını sizler her gün hayatınızda görüyorsunuz. Şundan emin olun, bu eğitimi güçlü bir şekilde yerine getiremezsek gençlerin buluşacağı yer karanlık yerlerdir. Bakmaya kıyamadığımız evlatlarımız bizim, mahallemizin, şehrimizin ve ülkemizin düşmanı olur. Gençlerimizin eğitimi bu kadar ciddi ve önemli bir konudur” dedi.

Konuşmasının sonunda yeni yapılacak olan okulda emeği geçenlere teşekkür eden Vali İzzettin Küçük; okulun Şanlıurfa’da eğitime hayırlı olmasını diledi. Bir otelde düzenlenen temel atma töreni, telekonferans yöntemiyle okulun yapılacağı alana bağlanılarak katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Ted Şanlıurfa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çakmaklı, belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.