banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Haliliye’de Okul Basıp Öğretmeni Bıçaklamaya sert tepki


Hatice Gelener Ortaokulu Müdür Yardımcısı Burhan Murat Kaya ve öğrenci velisi arasında yaşanan sözlü tartışmadan sonra öğrenci velisi ve yakınları okulu basarak öğrencilerin gözleri önünde Müdür yardımcısı Burhan Murat Kaya ile Abuzer Bayındır , İ.Halil Durmuş isimli öğretmenlerimizi darp etmiş ve bıçakla yaraladılar.
Eğitim-Sen kınadı
Urfa Eğitim-Sen Şubesi Eş Başkanı Mehmet Keklik, Öğretmenlere uygulanan darp ve bıçakla yaralama olayını uygulanan her türlü şiddeti ve çözümü şiddette arayan zihniyeti knadığını açıkladı.
Keklik yazılı olarak yaptığı açıklamada: “ Antidemokratik uygulamalar, Öğretmenlik mesleğinin değersizleştirilmesi ve Hukuka olan inancın yitirilmesinin sonucunda Toplum olarak çözümü şiddette arar olduk. Yavaş yavaş şiddette çözüm arayan bir toplum haline geliyoruz. Köklü çözümler aramadığımız sürece, İlimizde ve ülke genelinde öğretmenlere uygulanan saldırılar son bulmayacaktır. Meslektaşlarımızın öğrencilerin gözleri önünde darp edilmesinde hiçbirimiz masum değiliz. Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran başta siyasi iktidar olmak üzere bu olayların yaşanmaması için önlem almayan, barış dilini yaygınlaştırmayan herkes suçludur. Öğretmenlere uygulanan her türlü şiddeti ve çözümü şiddette arayan zihniyeti kınıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.