banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

METYAP toplantısı Urfa'da yapıldı

Mesleki Eğitim Merkezleri, örgün mesleki ortaöğretim kurumları olarak yeniden yapılandırılmış olup Bakanlığın Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin özlük hakları geliştirilmiş ve bu öğrencilerin mesleki eğitim aldığı işletmelere teşvik ve devlet desteği sağlanmıştır.

Mesleki eğitimin önemine dair hayata geçirilen Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde tanıtım toplantısı yapıldı.


Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) tanıtım toplantısı; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Sayın Süleyman AKGÜL, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sayın Selçuk KARAKUŞ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fevzi KURT, Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, Müdürlüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Sayın Ferhat EMRE, Mesleki Eğitim Merkezi kurum müdürlerimiz, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürlerimiz ile sektörlerden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sayın Selçuk KARAKUŞ, kurum olarak paydaşlarla yapılan iş birliğinin önemine değinerek bu alanda yapılan çalışmalardan bahsetti. 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fevzi KURT, ilimizdeki mesleki ve teknik eğitim kapsamında yapılan çalışmalardan söz ederek, ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime verilen değerin arttırıldığını ve artırılmaya da devam edildiğini vurguladı. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlayacak şekilde mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim-istihdam-üretim üçlüsünü bir çatı altında toplayıp sağlıklı bir şekilde faaliyetlerin yürütülmesinin temel amaç edinildiğini belirtti.
Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL, ülkemizde Mesleki Eğitim Merkezlerinin günümüzdeki işleyişine gelinceye kadar yapılan mevzuat değişikliğinden bahsederek sözlerine başladı. Bakanlık olarak yeni yapılandırma sürecine değinen AKGÜL, mesleki eğitimde yapılan alan/dal değişikliklerinden söz etti.  2021/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle 2021 yılının “Ahî Evran Yılı” olarak ilan edildiğini belirterek içinde bulunduğumuz haftanın da ülke genelinde Ahilik Haftası olarak kutlandığını ifade eden AKGÜL, Mesleki Eğitim Merkezlerinin bu anlayışla ara eleman yetiştirdiğini vurguladı. Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi ile sektör ve paydaşlarla bir arada bulunmayı amaçladıklarını belirtti.
Toplantı daha sonra Bakanlığımızda görevli öğretmen Sayın Okan DOĞAN’ın Mesleki Eğitim Merkezi programının tanıtım filmi ve Mesleki Eğitim Merkezleri konulu sunumu ile devam etti. 
Yapılan konuşmalardan sonra soru-cevap etkinliği aşamasına geçildi. Sektör temsilcileri, paydaşlar ve eğitim kurumu yöneticilerinin görüş, talep ve öneri ile toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.