banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Karaköprüde Geleneksel Ramazan Sokağı

Karaköprü Ali Baba Parkının yanında bulunan büyük bir alanda yapılan geleneksel Ramazan Sokağı etkinlikleri her gece değişik bir programla (Sıra Gecesi gurupları, İlahi gurupları, Şiir dinletileri, tasavvuf müziği, semazen, meddah gösterileri ve birçok sanatsal faaliyetleri olan gurup ve sanatçılar) sahne alırken, özellikle ailelerinde rahatlıkla gelip hem alışveriş (giyim, zücaciye ve gıda reyonları, çay bahçesi) yapıyor hem de çocuklarını lunapark (atlıkarınca, Gondol, salıncak, çarpışan oto) imkânından yararlandırarak başta Karaköprü halkı olmak üzere Şanlıurfa merkezden de gelen vatandaşlar alanı doldurarak ramazanı dolu dolu yaşama fırsatı buluyorlar.

RAMAZAN SOKAĞI DOLDU TAŞTI
Karaköprü beldesinde bulunan ramazan sokağı alanında yapılan etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve yönetim kurulu üyeleri, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Ak Parti Karaköprü Belde Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan sokağına yoğun ilginin gösterildiği gecede Guruplar Hafızlar İlahi gurubu sahne alarak vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Geleneksel Ramazan Sokağı’nın bu yılki açılış programında vatandaşlara öncelikle Belediye hizmetlerinin bulunduğu bir tanıtım film gösterimi yapıldı ardından Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, selamlama konuşması yaparak şunları söyledi; “Değerli Karaköprü’lüler Ramazan Karaköprü’de bir başka olsun dedik ve 4 yıldır geleneksel Ramazan sokağını yaşatıyoruz, vatandaşlarımızın burada huzur içersinde ramazan ayının o maneviyatını o güzel feyzini ve bereketini yaşamaları için tertipledik” dedi. Ardından Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, bir konuşma yaparak “Az önce birlikte izlediğimiz görüntülerde gerçekten çok kısa bir sürede Karaköprü’müzün ne kadar değiştiğini görmüş olduk, ben bu çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum çünkü bende Karaköprü’lüyüm Karaköprü’de yaşıyorum” dedi.

Daha sonra programa gelen davetliler alanda bulunan alış veriş stantlarını gezip esnafa katkı amacıyla alışveriş yaptılar.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.