banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Harran Üniversitesinin Rektör Adayı Ramazan Taşaltın çalışmalarına hız verdi

İTÜ,Elektronik ve Haberleşme Bölümünü mezunu olan Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN . Yüksek Lisans ve doktorasını da İngilterede Tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde 11 yıl Yardımcı Doçent ve Doçent olarak calışan Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN Uçak ve roket kontrol sistemleri, mekanik sistemlerde titreşim analizi, Ses ve görüntü sinyallerinin analizi, yapay zek teknikleri konusunda makaleler yazdı ve bu konularda yurt dışı ve yurt içi dergilerde hakemlik yaptı. Endüstriel kontrol sistemleri, robotik sistemler, bilişim teknolojileri, bilgisayarda şifreleme algorıtmaları konusunda özel firmalara danışmanlık yaptı.
2010 yılından bu yana Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanlığı görevini yürüten TAŞALTIN, 2011 yılından bu yana ŞANLIURFA KOSGEB, Bilim Kurulu Üyeliği de yapıyor. Aynı zamanda TUBİTAK'da uçak ve roket kontrol sistemleri konusunda danışmanlık hizmeti de vermektedir.
Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN seçim ile ilgili görüşlerini şöyle ifa etti; “Sizlerin de bildiği üzere, 12 Mart perşembe günü üniversitemiz için rektörlük seçimleri gerçekleştirilecektir.
Üniversitemizin saygın bir konuma ulaştırılması, bölgesine ışık tutan bir yapıda olması, ancak ve ancak, özgür akademik ortamı olan, yetki ve sorumlulukları/ dengeli dağıtan, hızlı çözümler üreten, bütünleştirici, akademik değerlere ve liyakate birincil öncelik veren, her türlü farklılığın zenginlik olduğu inancını taşıyan yeni bir anlayış ile mümkündür.
Ekonomide, ticarette kıyasıya rekabetin hâkim olduğu günümüz dünyasında, üniversiteler bulundukları bölgenin lokomotifi olmalıdır. Batı dünyasında olduğu gibi üniversitelerimiz gerek sosyal alanlarda gerekse teknik alanlarda bir fikir üretim merkezi olarak çalışmak zorundadır. Üniversitelerimiz bu asli görevlerini yapmadan Yeni Türkiye hedeflerine ulaşmamız mümkün olamayacağının” altını çizen Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN;
“Üniversitemizin ziraat bölgesinin merkezinde olması, bölgemizin Ortadoğu coğrafyasına sınır olması, bizim üniversitemizin önemini bir kat daha artırmaktadır. Üniversitemizi daha iyi bir konuma ulaştıracak olan lokomotif güç akademisyenlerimizdir. Akademisyenlerimizin önündeki engellerin aşılması birincil önceliktir.” dedi
“Yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda üniversitemizi hak ettiği yere taşımak için daha fazla sorumluluk almak gerektiğini” ifade eden TAŞALTIN;
“Sürecin gerek üniversitemizi, gerekse mensuplarını yıpratacak, saygınlığına ve güvenirliğine gölge düşürecek söylem ve davranışlardan uzak, bilim insanına yakışır bir olgunlukta geçeceğine inanıyor, bu vesile ile en iyi dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Diğer aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.