banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Harran Üniversitesinin Kalitesi Tescillendi


Yüksek Öğretim Kalite Kurulunca belirlenen temel faaliyet alanlarında hedeflerine ulaşan Harran Üniversitesi, belirli temalarda tüm birimlerini kalite standartlarına getirmeyi başardı. Tüm birimlerinde kalite standartları gereğince iyileştirmeler yaptı ve kısa bir süre zarfında Kurumsal Akreditasyon Belgesini almayı başardı.
Kurumsal Akreditasyon Belgesi alan Üniversitelerin Ulusal ve Uluslararası düzeyde görünürlüğü artıyor
Yükseköğretim Kalite Kurulu(YÖKAK) tarafından ülkemizde yükseköğretim kurumları için ulusal kalite standartları çerçevesinde Kurumsal Akreditasyon Programı(KAP) gerçekleştirilmektedir. Bu değerlendirme programında üniversitelerin; Liderlik-Yönetim ve Kalite, Eğitim Öğretim, Araştırma Geliştirme ve Toplumsal Katkı ana ölçütleri çerçevesinde nicel ve nitel olarak iyileşmesi ve gelişmesi amaçlanmaktadır. Harran Üniversitesi de bu amaçla 2022 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına başvuran ve değerlendirme sürecine dahil olan sayılı üniversiteler arasında yer aldı. Değerlendirme programı uzaktan (online) ve yüz yüze saha ziyaretleri şeklinde çeşitli izleme ve değerlendirme süreçleri kapsamında gerçekleşti. Bu değerlendirmeler sonucunda, Harran Üniversitesi Yüksek Öğretim Kalite Kurulu(YÖKAK) tarafından iki yıl süre ile akredite edildi.

Harran Üniversitesi, Kalitesinden Ödün Vermedi
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, “Kalite, yaşadığımız dünya düzeninde ve yüksek teknoloji çağında tüm kurumların gerekliliğidir. Biz de üniversite olarak yeni dünya düzeninde yer almak için kalite bilgi sistemimizi geliştirdik. Amacımız üniversitemizde yenilikçi, yüksek teknolojik ürünlerin, AR-GE faaliyetlerinin gelişmesini sağlamaktır. Çok sabır isteyen bir çalışmaydı. Değerli çalışma arkadaşlarımla kalite yönetim sistemi üzerine yapmış olduğumuz azimli, disiplinli ve kararlı çalışmalar sonucunda üniversite olarak başarılı olduk.
Emeği geçen Dekanlarıma, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerime, Daire Başkanlarıma, Kalite Birimime, akademik ve idari personel arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.