banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Harran Üniversitesi Rektörü kim olacak? YÖK'ten flaş hamle

istifa eden rektör Ramazan taşaltın yerine ilk etapta vekaleten bir rektörün atanacağı beklentisi oluşurken Yüksek Öğretim Kurumu son dakika duyurusu ile harran üniversitesi için seçim süreci başlattı.

Harran Üniversitesi’ne yeni rektör aranıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili söylediği sözler nedeniyle 1 Kasım’da istifa eden Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın ardından YÖK, Harran Üniversitesi’ne yeni rektör için adaylık başvuruları açtı.

Buna göre başvuruların 20 Kasım’a kadar tamamlanması gerekiyor. YÖK'ün açıklamasına göre adayların profesör olarak çalışmış olması bekleniyor.

Harran Üniversitesi İçin Rektör Adaylığı Başvuru İlanı (05.11.2018)

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Harran Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır.

2. Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 05/11/2018 tarihinden 20/11/2018 Salı günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.

a) Başvuru dilekçesi

b) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

c) Ekte sunulan formatta Rektör Adayı Bilgi Formu

d) Profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge

e) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge.

Not : Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi "rektoraday@yok.gov.tr" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gidendost 5 yıl önce

Büyük ihtimal rektör dışardan gelecek. Ardından da usulen rektör yardımcılarınınve dekanların istifasını isteyecek. Sonra büyük ihtimal Sayıştay ve Yökten denetçiler gelecek, hatta belki DDK dan. .. Bu kış bazıları için sıcak geçecek!

Avatar
Zor Bey 5 yıl önce

yeni süreçte bazıları urfada dahi oturamayacaklar. Rekötürü istifaya kadar götüren ekip ve ekibin başı için artık sarı ışık sönecek. kırmızı ışık yanacak. bak gör sonları nasıl olacak

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Yrd.doç aday olabilir mi?

Avatar
Urfa 5 yıl önce

Sayın Abdullah Ekinci beyefendinin rektör olması çok isabetli olur. Şehrimiz için en hayırlısı olsun.

Avatar
Mr. ZORTO 5 yıl önce

Rektörlük yapabilecek tıp fakültesinden çok güzide Prof. hocalarımız var. Dışardan gelmesine gerek yok...

Avatar
urfalı 5 yıl önce

Urfastar editörlerinin aldığı Bilgilere göre Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden Av. İbrahim Halil Yıldız hariç diğer isimler dün YÖK Başkanı Prof.dr Yekta Saraç ile yaptıkları görüşmede iki Rektör adayının ismi ön plana çıktı. Rektör adaylarından Prof.dr Abdullah Ekinci ve Prof.dr Kasım Yenigün ismini konuşulduğu ileri sürüldü.

www.urfastar.comhttp://www.urfastar.com/egitim/vekiller-iki-ismi-onerdi-h37186.html

URFASTAR COM (URFA HABERLERİ)

Avatar
man 5 yıl önce

Rahip Bronson olsun..

Avatar
Siverekl Zaza Bey 5 yıl önce

Urfali bu yazdiginyorum degil kes yapistir. Adam gibi yorum yap bir daha kizdirma adami