banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Eğitim Bir Sen, öğretmene yapılan saldırıyı kınadı

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, iki öğrenci, okul dışından üç arkadaşları ile birlikte, kendilerini uyaran öğretmenlerini darp ederek kafasından yaraladılar.

Hastaneye kaldırılarak aldığı darbeden dolayı kafasına dikiş atılan ve  tedavi edildikten sonra taburcu edilen öğretmen, ifade vermek için karakola götürüldü.İfadesi alınan öğretmeni darp eden iki öğrenci ve üç arkadaşı hakkında yasal işlem yapıldı.

Eğitim Bir sen Şanlıurfa şubesi, yapılan saldırıyı kınamak amacıyla  yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, bu tür saldırıların özelde öğretmenlere, genelde tüm memurlara yapıldığını belirterek öğretmene yapılan saldırıyı kınadı.

Coşkun basın  açıklamasında, “Öğretmenimize yapılan şiddeti kınıyoruz. Bu gün mesai saatleri içerisinde Karaköprü Sosyal Bilgimler lisemizin Müdür Başyardımcısı Mustafa Canpolat darp edilmiştir. Darp edenleri şiddetle kınıyoruz. Öğrencilerin ders esnasında öğretmenlerini dinlemesi gereken saatlerde bu şekilde öğretmenine saldırabilecek  kadar, bu şekilde şiddete başvurması, anlaşılabilecek bir durum değildir. Yıllardan beridir özelde öğretmenlere, genelde tüm memurlara yapılan her saldırıda gündeme gelen güvenlik zafiyeti, bu gün bir kez daha canımızın yanmasına sebep olmuştur. Her saldırıdan sonra ‘bu son olsun’ temennileriyle bitirildiğimiz açıklamalarımıza rağmen, kirli eller, karanlık oyunlar, her seferinde, her yerden yara açmaya devam etmektedir. Okullarımız şiddetin değil, şefkatin, merhametin yeşermesi gereken ortamlar iken, bu şekilde saldırılarla anılır olması, bizleri derinden yaralamaktadır” ifadelerini  kulandı.

Coşkun, son olarak saldırıya tepki göstermek için duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun, karşısında durmak hepimizin insanlık görevidir. Bu minvalde, yapılan bu saldırıyı kınamak için yarın Cuma Günü Saat 13.30’da Bahçıvan iş Merkezi önünde basın açıklaması yapılacaktır.” diyerek sözlerine son verdi. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.