banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Behçet Arabi İHO’dan AB Projesi: Mülteci Entegrasyonunu 


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Eğitim Mültecilerinde Hakkı ve Biraz Empati  isimli Erasmus  projesi ile Koordinatörlüğünü Türkiye’nin yapacağı proje kapsamında öğretmenle, öğrencilere eğitim verilerek mülteci öğrencilerin eğitimi ve sorunlarına odaklanacak.
Behçet Arabî İmam Hatip Ortaokulu matematik öğretmeni Bilal Altun tarafından yazılan uluslararası proje ile mülteci öğrencilerin okul ortamına entegrasyonunu sağlayarak topluma uyum sürecini hızlandırılacak ve toplumda mültecilere karşı oluşan ön yargıları gidermeyi hedefliyor.
Proje kapsamında Behçet Arabî İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri; Romanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya ülkelerini ziyaret edecek, aynı şekilde bu ülkedeki okullardan öğrenciler de Urfa’ya gelecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.