banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

AİÇÜ'de yeni öğrencilere oryantasyon eğitimi

Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen oryantasyon eğitimine Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, akademik ve idari personeli ile farklı bölümlerdeki birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, 2007’de kurulan üniversitenin kısa bir zamanda fiziki, akademik, idari ve öğrenci sayısı bakımından önemli bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Oryantasyon eğitimi ile üniversiteye ilk adımını atan öğrencilerin yükseköğrenime kolayca adapte olmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. Aslan, öğrencilere hitaben, “Hedefiniz her zaman Ay’a gitmek olsun. Ay’a gidemeseniz de Samanyolu’nda bir yerde kalırsınız. Hedeflerinizi yüksek tutun” tavsiyesinde bulundu.

Günümüzde bilgi, bilim ve ilimin insanların parmakları ucunda olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aslan; “İstediğiniz yerde, istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak bizim hedefimiz, endişemiz ve düşüncemiz siz kardeşlerimize bir bilginin nerde, nasıl, niçin alınacağını nerde, nasıl ve niçin kullanacağını öğretebilmektir. Bunu yapabilmişseniz inanıyorum ki siz ülkede ve dünyada çok başarılı bireyler olabilirsiniz. Çünkü bu ülkenin teminatı, geleceği sizlersiniz. Her biriniz gelecekte ülkemizin değişik köşelerinde farklı hizmetler sunacaksınız. Önemli olan bu sıralarda almış olduğunuz bilgi ve donanımla kendinizi geliştirmeyi tercih edip sergilemeniz. Bunun için bu sıralar çok önemlidir. Dünya, kısa sürede çok büyük değişikler gösteriyor. Bu değişikliklere ayak uydurmak zorundayız. Her zaman hedefiniz karanlığa küfretmek, sövmek ya da bağırmak değil; karanlık gördüğünüz yerde bir mum yakmak ve ışık saçmak olsun” diye konuştu.

Oryantasyon eğitimi ile öğrencilerin üniversitelerini daha yakından tanıma imkanı bulacaklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, öğrenciliği döneminde yüksek lisansın ne demek olduğunu dördüncü sınıfta öğrendiğini, kendi döneminde yaşanan bilgi eksikliğini şuan ki öğrencilerin yaşamaması için oryantasyon eğitimini başlattıklarını söyledi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Demirkayak, üniversiteye ilk adımlarını atan öğrencilerin güzel bir dört yıl geçirmeleri için çalıştıklarını, böylece hep birlikte çok güzel başarılara imza atacaklarına inandıklarını kaydetti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Halil Zehir,  öğrencilere otomasyon kullanımı, uzaktan eğitime erişim, iş imkanları ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

Oryantasyon eğitimi kapsamında seminer veren Öğr. Gör. Candan Koçak, yapılan eğitimin amacının öğrencilerin üniversiteyi yakından tanımalarına imkan sağlamak ve karşılaşabilecekleri problemleri çözmede katkı sunmak olduğunu dile getirdi. ( İLKHA )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.