banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Suriyeli Muhalifler Akçakale sınır kapısını da aldılar

Şanlıurfa Suriye sınırında Suriyeli muhalifler ve Esad güçleri arasındaki çatışmalarda bugün yeni bir gelişme yaşandı. Sınırdaki Akçakale Kapısı'nın muhaliflerin eline geçerken çatışmalar sırasında kurşunlardan etkilenen Akçakale’de ise bugün okullar tatil edildi.

Muhalifler ile Suriye askerleri arasında şiddetli çatışma hala devam ediyor. İki gündür devam eden çatışmalarda yaralanan çok sayıda kişi ile evlerini terk eden sivil vatandaşlar Türkiye ye sığındı. Bugün’de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlayan çatışmalarda muhalifler Tellebyad sınır kapısını ele geçirmek için mücadeleye başladı. sınır kapısındaki gümrük binası yoğun ateş altına alındı. Bombaların düştüğü binadan dumanların yükseldiği görüldü

Yetkililer Akçakale'deki vatandaşları evlerinin çatılarına çıkmamaları ve sınıra yakın yerlere gitmemeleri konusunda uyarırken ilçe merkezi ve ilçenin sınır hattındaki köy okullarında okullar çatışmalar nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi

Muhalifler dün geceki şiddetli çatışmaların ardından bugün Türkiye Suriye sınırında bulunan Akçakale Sınır Kapısını ele geçirdi. Özgür Suriye Ordusu'nda mensup silahlı kişiler sınır kapısında bulunan Suriye bayrağını indirdi.

Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında Akçakale Sınır Kapsı'nın karşısında yer alan Tel Abyad Sınır Kapısı'nda dün başlayan çatışma muhaliflerin galibiyeti ile sonuçlandı. Sınırdaki Suriye bayrağını indiren muhalifler, kendi bayraklarını göndere çekti.

Dün saat 15.00 sıralarında Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında Tel Abyad Sınır Kapısı'nda şiddetli çatışma başladı. Muhalifler, sınır kapısını ele geçirmek için dört koldan saldırdı. Yaklaşık 20 saat süren çatışmanın ardından Suriye askerinin koruduğu gümrük binası, muhaliflerin kısmi kontrolüne geçildi.

Gümrük binası ve çevresindeki Suriye yönetimini temsil eden bayraklar ve Beşşar Esed'e ait posterlerin indirildiği görüldü. Bir keskin nişancının yerini bulamayan muhalifler, keskin nişancının vurulması üzerine muhalifler hakim bir alana çıkarak özgür Suriye ordusu bayrağını salladı.

Bu arada yaklaşık bir gün süren çatışmada çok sayıda muhalif yaralandı. Yaralanan muhalifler, iki farklı noktadan çıkarılarak hastaneye getirildi. Birçok muhalifin tedavisinin Akçakale Devlet Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi. Kontrolün sağlanması üzerine Türkiye’ye ait ambulanslar sınırı aşarak yaralı muhalifleri taşıdı. Öte yandan bir gündür devam eden çatışmalarda çok sayıda eve ve okula mermiler isabet etti. Akçakale’de okullar tatil edildi.

Kanyank: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.