banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Viranşehir Urfa Haber Balıklıgöl

Suriye Ordusundan hava saldırısı: 80 ölü

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına birkaç kilometre mesafede yer alan Azez'de düzenlenen hava saldırısında çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklar, Esad'a bağlı Suriye ordusu tarafından düzenlenen hava saldırısında 80 kişinin öldüğünü, 150 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Saldırıda yaralanan çok sayıda insan da Türkiye'ye nakledildi.

Yetkililer, onlarca binanın çöktüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olayda ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda, aralarında bebeklerin de bulunduğu çok sayıda kişinin enkaz altında can verdiği görüldü.

'LÜBNANLI REHİNELER ÖLDÜ'

Özgür Suriye Ordusu'nca yapılan açıklamada daha önceden kaçırılan Lübnanlı rehinelerin bir kısmının bölgede olduğu ve bombardıman sırasında bazılarının hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep civarında muhaliflerin kontrolü altında olan 4 kasabadan biri olan Azaz kasabası, yaklaşık bir haftadır Suriye ordusunun kuşatması altında bulunuyordu.

Şam yönetimi, muhaliflerin kontrolündeki kasabalara yönelik operasyon yapılacağını duyurmuş ve bölgeye çok sayıda asker sevk etmişti.

YARALILAR TÜRKİYE'YE

Öte yandan hava saldırısında yaralanan çok sayıda Suriyeli Türkiye'ye getirildi. Yapılan açıklamada, son 24 saatte Türkiye'de tedavi altına alınan Suriyeli yaralı sayısının 100'e ulaştığı bildirildi.

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan getirilerek Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olanlar Gaziantep'teki hastanelere sevk ediliyor

Kaynak: Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.